L’autor alcoià Juanjo Cerdá viatja en el temps amb la seua primera bilogia

La història, dividida en dos llibres, parla de l'artista Marilyn Monroe

L’autor alcoià Juanjo Cerdá viatja en el temps amb la seua primera bilogia
Juanjo Cerdà sosté els seus dos llibres acabats d’editar.

Sobreviuria la mateixa Marilyn Monroe a la societat actual? Com seria un viatge en el temps que permeta conèixer grans artistes d’altres èpoques? Són algunes de les preguntes que han portat a Juanjo Cerdá Segui a publicar la seua primera bilogia, de l’editorial Círculo Rojo.

L’autor alcoià compleix un any des de que va començar la seua aventura amb l’edició d’aquestes dues novel·les: ‘Cualquier tiempo pasado (no) fue mejor’ i ‘Norma, mi pequeña Marilyn’, disponibles a les llibreries d’Alcoi i, la segona part, també a Amazon, Fnac i El Corte Inglés. Tot i no haver escrit cap altra obra prèviament, la seua passió per la lectura i, especialment, el seu interès per la vida de l’actriu nord-americana, el van portar a crear la història que es desenvolupa entre les pàgines dels dos llibres.

Com indica l’autor, es tracta de la mateixa història però fragmentada en dues parts. “El primer llibre –‘Cualquier tiempo pasado (no) fue mejor’- té una part més biogràfica, i té un gran component de realitat”. En canvi, el segon llibre, ‘Norma, mi pequeña Marilyn’, publicat al mes d’octubre, “té molta més ficció i és més dur que el primer”. Aquest últim, escrit amb l’objectiu de donar continuïtat al primer i concloure la història, s’inicia amb un resum de ‘Cualquier tiempo pasado (no) fue mejor’, encara que tal i com expressa Cerdá, “per entendre bé la història i dotar-la de context és millor llegir també el primer”.

EL VIATGE DEL PROTAGONISTA
D’aquesta manera, l’autor dona a conèixer el viatge del protagonista, Julián Monreal, un xic de 18 anys, “molt sentimental i solitari”, que, tot i els problemes de bullying que pateix a l’institut, continua perseguint el seu somni: conèixer a Marilyn Monroe. Gràcies a la màgia i a la ficció, una gran esfera dorada li permetrà abandonar el present, per viatjar fins el passat i arribar al futur, i compartir així espai amb la seua ídola.

No sols la fantasia que ompli cada pàgina dels llibres és el que fa especial a les novel·les de Cerdá, sinó també els escenaris on transcorre la història. A Nova York i Los Ángeles com a punt de partida, en especial ‘Barney’s Beanery’, un dels restaurants preferits de l’actriu que apareix il·lustrat pel pare de l’autor a la contraportada del primer llibre, Cerdà situa els primers passatges. Tot i que en un primer moment poden semblar ubicacions habituals en una novel·la, és sobretot en el segon llibre quan l’autor trenca amb aquest patró i ofereix uns escenaris poc comuns que permetran coses inimaginables en la realitat, però possibles al món de la ficció, entre elles, que Marilyn arribe a les nostres terres, “a l’interior de la costa llevantina”.

ANY I DOS MESOS DESPRÉS
Un any i dos mesos després de que Cerdá començara a plasmar les seues primeres idees en una fulla, les novel·les ja són el fruit d’una temporada de treball “molt gran i costosa”. Així, l’autor expressa que el procés d’elaboració ha estat ple d’il·lusió però també de molta dedicació. “La redacció l’he gaudit moltíssim perquè estàs creant allò que vols, però també hi han altres faenes que no es veuen com la correcció o la maquetació que requereixen temps i ganes”, assegura Cerdá. Així mateix, afegeix que també ha sigut una època d’aprenentatge i investigació per poder contar una història el més ajustada possible a la realitat. “Vaig haver d’estudiar en profunditat la figura de Marilyn per conèixer-la bé, mirant pel·lícules i llegint llibres, i també a les persones més importants de la seua vida com els ex homes o l’actriu que ella més admirava, Jean Harlow”, apunta.

El conjunt d’esforç, imaginació i il·lusió ha fet possible que aquell qui vulga puga ja mateix viatjar en el temps i conèixer si Marilyn Monroe seria capaç de viure no sols en la societat actual, sinó també en la del futur.

Send this to a friend