L’enramada anticipa les Festes contestanes

La posada en marxa de la il·luminació s'avança enguany una setmana

L'enramada anticipa les Festes contestanes
L’encesa de la il·luminació s’ha programat per a aquesta nit.

L’Ajuntament de Cocentaina ha decidit avançar enguany l’encesa de la il·luminació extraordinària de Festes i l’enramada començarà a funcionar a partir d’aquesta nit, una setmana abans del que s’havia previst inicialment.

Cal significar que el muntatge de la infraestructura va arrancar a la fi de la setmana passada i durant els últims dies s’han fet les oportunes comprovacions perquè tot aquest llest per a aquest 30 de juliol.

En aquesta ocasió els arcs lluminosos representen uns escuts amb els emblemes de la creu i de la mitja lluna, emmarcats en el centre de la silueta d’un castell, mentre que també destaquen les heràldiques de cadascuna de les filaes.

Les peces es reparteixen pel carrer Pare Francisco Agulló, on arranca l’Entrada de moros i cristians a l’altura del Convent dels Pares Franciscans, i s’estenen per tot el Passeig del Comtat així com el carrer Bisbe Estanya fins al primer tram de Mare de Déu del Miracle. Com és habitual, en El Pla figuren els escuts de les Filaes que ostenten la capitania havent-se creat aquesta vegada els dels Contrabandistes i Bequeteros. “Apostem per fer cada any els dos emblemes de les capitanies i ja està quasi completa la sèrie de totes les filaes mancant els dos nous que confeccionarem a l’any que ve. Gràcies a aquest treball, que ha fet la regidoria de Festes en les últimes legislatures, podem presumir de tindre una enramada pròpia”, afirma el regidor de Festes; Octavio Cerdà.

El ‘munícipe’ també explicava els motius pels quals s’ha decidit avançar el citat encés. “Com ja estava tot muntat vam veure que aquest cap de setmana era la millor opció perquè així donem la benvinguda com es mereix a un mes d’agost en el qual per fi, després d’una llarga espera, podrem celebrar les nostres Festes de Moros i Cristians”, va concloure.

Send this to a friend