Les ajudes extraordinàries per a les famílies dupliquen les seues quanties

S'ha obert el termini de sol·licitud per als beneficiaris

Les ajudes extraordinàries per a les famílies
Seu central dels Serveis Socials en El Camí. ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha enviat una carta informant de les ajudes a les persones que l’any passat ja van rebre aquesta subvenció, perquè les famílies amb ingressos de fins a 14.000 euros anuals puguen fer front als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l’habitatge, amb tota la documentació necessària per a poder-les tornar a demanar. En la carta se’ls informa de l’ajuda que rebran i se’ls dona cita per a la seua tramitació.

No obstant això, es pot canviar per un altre dia, sent el termini de l’1 al 31 de març. A totes elles també se’ls adjunta la documentació per a demanar la bonificació de la taxa de fem i aigua per al 2023, ja que aquestes famílies també compleixen amb els requisits per a obtindre-la, a més tampoc paguen l’impost de clavegueram..

Recordem que l’Ajuntament va aprovar aquestes ajudes econòmiques que contribueixen al pagament de serveis i subministraments bàsics de la llar a les famílies. Les bases recullen qui pot ser beneficiari d’aquestes ajudes, ampliant el llindar de renda per a poder acollir-se a aquestes mesures dels 12.000 als 14.000 euros de renda anuals bruts per a la unitat familiar.

Les persones que creguen complir els nous paràmetres i no hagen rebut citació, poden directament enviar la sol·licitud a través de la seu l’electrònica http://sedeelectronica.alcoi.org/ (Tràmit: Ajuda Familiar econòmica). En el cas de no poder fer-lo per aquest sistema, poden demanar cita prèvia per a anar a l’Ajuntament fins al 31 de març, perquè allí els ajuden a fer tots els tràmits. La cita prèvia a més del procediment habitual en la web https://citaprevia.alcoi.org també es pot aconseguir per a aquests casos particulars telefonant al 965537154.

«Aquesta mesura extraordinària on dupliquem imports de les ajudes i ampliem el nombre de beneficiaris, és un compromís d’aquest govern davant la situació extraordinària que estem vivint per a ajudar a pal·liar els efectes de la crisi energètica i l’actual inflació. Continuem treballant perquè les famílies puguen tindre en les seues llars cobertes els serveis mínims. Hem augmentat el llindar de renda, per a arribar a unitats familiars amb ingressos de fins a 14.000 euros. Mesures que venen a sumar-se a la bonificació del 60% en el rebut de la de fem o del primer tram de l’aigua», destaca la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, qui explica que «sabem que moltes d’aquestes persones no poden accedir a l’administració electrònica ni tenen els coneixements per a demanar la cita en línia, per això hem posat un telèfon i a més hi haurà unes persones que durant tot un mes estaran treballant per a facilitar tot el possible l’accés en les ajudes a totes les famílies que el necessiten».

No sols s’ha augmentat el llindar de renda de les famílies, també s’ha duplicat les quantitats aportades, tenint en compte la pujada del preu de l’energia. Tal com marquen les bases reguladores es destinarà una partida de 150.000 euros, ampliable a 300.000.

Les ajudes que poden rebre aquestes famílies són:

  • Amb caràcter general els beneficiaris rebran una ajuda de 150 euros anuals. (Fins ara eren 75 euros)
  • Unitats familiars amb fill/s menors de tres anys, 200 euros anuals. (Fins ara eren 90 euros)
  • Unitats familiars amb discapacitats amb minusvalideses iguals o superiors al 65%, 200 euros l’any. (Fins ara eren 120 €)
  • Unitats Familiars amb víctimes per violència de gènere, 200 euros l’any. (Fins ara eren 120 €)
  • Famílies nombroses i monoparentals, 200 euros l’any. (Fins ara eren 120 €)

Send this to a friend