Les arts festeres s’uneixen de nou en la gal·la ‘Alé de Festa’

Els dies 23 i 24 d'abril, en el Teatre Calderón

Les arts festeres s'uneixen de nou en la gal·la ‘Alé de Festa’
Óscar Martínez ha escrit el sainet que s’interpretarà en la gal·la | Arxiu

Coincidint amb dos dels dies grans de les tradicionals festes de Moros i Cristians d’Alcoi, el Dia de Sant Jordi i el Dia del Alardo, aquesta setmana tindrà lloc la gal·la ‘Alé de Festa’ organitzada per la Associació de Sant Jordi (ASJ) amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la Festa i també de continuar realitzant actes festers dins del que l’actual situació permet, i que principalment se centren en activitats culturals.

Així, el dia 23 a les 20 hores i el dissabte 24 a les 19’30 hores, el Teatre Calderón albergarà aquesta gala. Cal assenyalar que a causa de la Covid-19, l’aforament del teatre és al 50%, per la qual cosa es redueix molt la capacitat de les seues instal·lacions i amb ella, la xifra d’assistents.

En les dues sessions d’aquesta gala es tornaran a veure les principals arts escèniques relacionades amb la Festa, igual que va succeir el mes d’octubre passat en ‘Crida de Festa’. Encara que l’essència d’aquesta gala és la mateixa, compta amb diverses novetats, com per exemple, que el presentador, humorista i showman valencià, Eugeni Alemany, serà l’encarregat de presentar la gala i de ser el fil conductor entre les diferents parts que conformen l’acte, que obrirà precisament amb un monòleg d’Alemany, tant per a donar pas a l’inici de la mateixa gal·la com per a la segona part d’aquest acte.

Un altre dels plats forts és l’estrena del sainet ‘La Nova Anormalitat’, una obra d’Óscar Martínez (ambaixador moro) que estarà interpretat pel Quadre Artístic de la ASJ en tres parts diferenciades al llarg de la gala.

D’altra banda, el Ballet de Virginia Bolufer és un altre dels ingredients de ‘Alé de Festa’, ja que durà a terme dues actuacions, en primer lloc una en record de la gala del passat mes d’octubre, i ja en la segona part, aquest ballet representarà el Alardo i la lluita per conquistar la plaça.

La part audiovisual té un altre dels papers importants dins d’aquesta gala, ja que s’han preparat diferents vídeos, en els quals els assistents podran veure imatges de l’església de Sant Jordi, del Casal, del Museu Alcoià de la Festa (MAF) i també de la mateixa Trilogia.

Finalment, l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi serà l’encarregada d’amenitzar la gala en els descansos amb diferents peces musicals, i també en la rebuda al públic, així com en el comiat de ‘Alé de Festa’, que conclourà amb la interpretació i el cant de l’Himne. Es preveu que sonen ‘El President’ i també ‘L’Ambaixador Cristià’.

Send this to a friend