Les autoritats que coordinen l’emergència a Ucraïna sol·liciten no fer apilament de més material

A Alcoi, en els 14 punts d'entitats locals s'han donat prop de 7.000 kg

Sol·liciten no fer més apilament per a Ucraïna
Apilament de material recollit a Alcoi.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que és l’entitat encarregada de coordinar la recollida de material solidari per a Ucraïna a través dels ajuntaments, ha informat que les necessitats del poble ucraïnés varien segons les fases del conflicte, i que és la voluntat de totes les institucions aportar l’ajuda humanitària que realment responga i mitigue les nefastes conseqüències d’aquesta invasió. Indiquen que «les autoritats responsables i les organitzacions que coordinen l’emergència en la zona afectada han sol·licitat no fer apilament de més material en aquests moments, agraint la solidaritat mostrada i pregant mantindre el mateix compromís per a altres necessitats que es vagen produint en el transcurs d’aquest conflicte».

Recordem que Alcoi es va adherir des del primer dia a la campanya de la FVMP, en la qual l’Ajuntament s’ha encarregat de coordinar i transportar a Alacant el material recollit. Cal destacar que, una vegada s’ha fet el recompte del material humanitari que la ciutadania d’Alcoi ha donat en les 14 entitats que es van prestar voluntàries com a punt de recollida, hi ha prop de 7.000 kg.

«Alcoi ha demostrat ser un poble solidari i acollidor una vegada més. La gent s’ha bolcat aportant material que serà molt necessari i la ciutat està preparada per a rebre a totes les persones que arriben i deixen arrere tot per a escapar de l’atac rus. El poble ucraïnés està vivint moments molt durs, vull transmetre’ls tot el suport d’Alcoi cap a Ucraïna», ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

La Federació ha volgut agrair la tasca logística de recepció de material indicant que ha sigut clau el paper dels ajuntaments “que mostren la seua capacitat de coordinació i de ràpida resposta davant situacions d’emergències. La disposició de punts de recepció d’ajuda, així com de personal voluntari i col·laboració amb diferents associacions humanitàries ha permés que els magatzems disposats per la Generalitat Valenciana estiguen al màxim de la seua capacitat i han programat l’eixida escalonada del material a la zona accessible del conflicte”.

La Generalitat també destaca «l’extraordinària solidaritat del poble valencià», afirmant que es continuarà assistint a les necessitats que a cada moment requerisquen les i els ciutadans d’Ucraïna.

Actualment estan abordant qüestions relacionades amb l’arribada de ciutadans ucraïnesos, amb disposició d’allotjaments i amb els tràmits d’acolliment; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies anirà informant de totes les indicacions que els remeten les administracions competents.

Send this to a friend