Les Cambres de Comerç demanen major protagonisme al Govern

L’Albufera ha sigut el lloc de trobada dels assistents al tradicional esmorzar empresarial de ‘Inici de curs’, entre els quals destaquen el president de la Generalitat, Ximo Puig; el Conseller d’Hisenda, Vicent Soler i el Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent. Al costat d’ells, el president de la Cambra de comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia, així com els presidents d’aquesta entitat de València, Castelló i Oriola.

Durant l’esmorzar, José Vicente Morata, president de les Cambres valencianes, va intervenir per a analitzar la situació econòmica de la Comunitat Valenciana i per a sol·licitar al Govern major implicació amb les Cambres. Fent al·lusió precisament a les valencianes, Morata justifica aquesta petició en què l’economia valenciana està “creixent un 2,8% anual, la demanda interna és forta, les exportacions van augmentar un 2,1% en el que va d’any, el turisme es va incrementar un 5,1% anual i l’ocupació va superar els dos milions de persones”.

Dins d’aquest context, Morata al·lega que l’economia valenciana “ha tirat endavant amb molt pocs estímuls públics, així i tot, les empreses han generat economia: obrint mercats, venent per mig món i canviant la reputació de la nostra Comunitat”.

Per tots aquests motius, el president de les Cambres valencianes, considera que les Cambres de comerç haurien d’estar incloses en l’agenda del Govern per a formar part de les decisions dels diferents Ministeris implicats.

“Estar en les decisions del Ministeri d’Economia perquè les principals empreses comercials són valencianes; en el de Foment perquè és la nostra Comunitat la que té una posició estratègica que li permet ser pol de connexió amb el sud d’Europa; en el d’Agricultura, perquè és la nostra agricultura una de les més competitives en el sector agroalimentari capdavanter en innovació; i en el d’Exteriors perquè les nostres empreses juguen un paper protagonista en els acords i tractats internacionals”, conclou José Vicente Morata.

Send this to a friend