Les campanes de Beniarrés recuperen el seu so original

Els bronzes han sigut sotmesos a un procés de restauració

Les campanes de Beniarrés recuperen el seu so original
Un instant de la benedicció de les peces efectuada el passat vaig donaŕa 13 d’agost.

La Parròquia de Sant Pere Apóstol de Beniarrés torna a disposar de les seues campanes després del complet procés de restauració al qual han sigut sotmeses, una actuació que va arrancar el passat 22 de juliol amb la baixada de les mateixes del campanar per a ser traslladades a les instal·lacions de l’empresa *Electorecamp S.L. Aquesta signatura situada a la Vall d’Albaida, i especialista en el manteniment d’aquesta mena d’elements, s’ha encarregat en les últimes setmanes de dur a terme tant la neteja exhaustiva dels bronzes com la col·locació dels nous jous de fusta que substitueixen als de ferro que fins ara tenien instal·lats les citades peces.

Esdeveniment històric
La restauració va culminar fa uns dies i les campanes van tornar de nou al temple la setmana passada per a ser exposades en la plaça exterior al mateix i abans de ser pujades al campanar. Durant aquest temps els veïns de Beniarrés van poder comprovar de prop el resultat de la intervenció duta a terme igual que van aprofitar l’ocasió per a fer-se fotos davant les campanes ja que un esdeveniment històric d’aquestes característiques no sol donar-se amb freqüència en els municipis de les nostres comarques. Seguidament en la vesprada del divendres 13 d’agost es va efectuar la benedicció de les campanes en un acte religiós que va incloure el volteig dels bronzes amb la participació d’Isidoro Crespo, el campaner del municipi que encara s’encarrega de tocar manualment campanes del poble com les de l’Ermita del Santíssim Crist dels Afligits. L’endemà va arribar el moment de pujar les campanes al campanar i des d’ací, coincidint amb els dies en què la població hauria celebrat les seues Festes patronals, es van realitzar voltejos manuals a càrrec de la Colla de Campaners del Comtat.
“Les campanes de Beniarrés tenen una antiguitat considerable ja que es van salvar en la Guerra Civil perquè l’alcalde de l’època va donar l’ordre de no fer-les desaparéixer davant la important funció civil que exercien a l’hora, per exemple, d’avisar d’un incendi”, explica Josep Jordà, membre d’aquest col·lectiu. Sants Pere i Pau, Mare de Déu de la Cova Santa i Santa Bàrbera i Puríssima Concepció són els noms de les tres campanes de la Parròquia de Beniarrés que han tornat a sonar en aquesta localitat del Comtat després d’estar un temps en silenci a causa del delicat estat de conservació en el qual es trobaven.

Send this to a friend