Les Cavalcades de Reis de la comarca s’adapten a la Covid

A Muro han decidit que l'acte torne a ser estàtic per a evitar aglomeracions

Les Cavalcades s'adapten a la Covid
L’última Cavalcada en format habitual va tindre lloc a Cocentaina al gener de 2020.

Els diferents municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat es troben ultimant ja els preparatius per a celebrar el pròxim 5 de gener la vinguda dels Reis Mags d’Orient. Aquesta màgica nit, esperada especialment pels més xicotets de la casa, tornarà a estar condicionada per la crisi sanitària del coronavirus encara que aquesta vegada sí que es podran realitzar actes al carrer adoptant-se per a això les oportunes mesures de seguretat enfront de la pandèmia.

Format habitual a Cocentaina
En el cas de Cocentaina, és la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians del municipi l’encarregada de coordinar tot el relacionat amb la visita real. El dimecres 5 de gener, a les tres de la vesprada i quan sonen amb força les campanes de la localitat, els Reis Mags acudiran a la Parròquia del Salvador mentre que el Patge farà el propi a les portes de l’església de Santa María per a repartir la tradicional safata de dolços i llepolies. Finalment, a les 19 hores, la Cavalcada recorrerà el Passeig del Comtat concloent després davant el Palau Comtal i amb una reducció de l’acompanyament.

“Si res ho impedeix podrem tornar a veure de prop a Melcior, Gaspar i Baltasar encara que demanem màxima responsabilitat a la ciutadania per a gaudir d’aquests actes. Hem d’usar la màscara en tot moment i evitar qualsevol tipus d’aglomeració”, manifestava aquesta setmana sobre aquest tema Paqui Ruiz, edil de Tradicions en la Vila Comtal.

Cavalcada estàtica a Muro
L’increment de la incidència acumulada per Covid-19 que s’ha registrat a les nostres comarques durant els dies previs al Nadal, ha portat a l’Associació dels Reis Mags de Muro a replantejar les iniciatives que s’havien previst per a rebre als monarques. Per al 5 de gener s’ha rebutjat la desfilada pels carrers de la població i s’ha optat de nou per una Cavalcada estàtica, que tindrà lloc en la plaça de l’Ermita de la Verge dels Desemparats. En aquest punt els xiquets podran veure als Reis Mags, entre les 17.30 i les 20.30 de la vesprada, després d’haver retirat aquesta setmana en el Centre Cultural els corresponents tiquets que permetran l’accés al recinte.

“Volem que siga un acte segur i tota la plaça tindrà controlades les entrades perquè no hi haja aglomeracions. Ens feia molta il·lusió poder celebrar l’acte en les seues característiques habituals però la situació que estem vivint ara, amb la detecció de nombrosos contagis de Covid-19 cada dia, ens ha fet passar ràpidament al pla b”, explicava també dies arrere Abraham Molina, president de l’Associació dels Reis Mags de Muro.

Sense besos en Banyeres
En Banyeres la principal novetat serà que els xiquets i xiquetes no podran acostar-se a “besar al Rei” per a evitar les aglomeracions que habitualment es produeixen, per la qual cosa el públic haurà de romandre immòbil en les voreres i assistir al pas de la comitiva. Malgrat això, personal de l’Associació d’Amics dels Reis Mags, responsable de l’organització, distribuirà caramels i llepolies als presents. Per contra, s’ha assegurat que l’avanç del festeig serà molt més lent el que permetrà una major recreació visual dels espectadors.

Un altre dels canvis respecte al format tradicional serà la supressió del camió que distribuïa els regals i els patges que s’encarregaven d’aquesta tasca, atès que s’ha tractat d’evitar l’accés als diferents domicilis. La Cavalcada començarà al voltant de les 7 de la vesprada, moment en què confluiran en la plaça dels Plàtans els Reis Mags arribats des d’Orient guiats per l’estrela que brilla en el més alt del Capollet de l’Àguila.

Send this to a friend