Les dues escoles d’estiu gratuïtes de l’Ajuntament començaran aquest divendres

Hi haurà una esportiva i una altra mediambiental i funcionaran durant els mesos de juliol i agost

Les dues escoles d'estiu gratuïtes
En la piscina municipal es realitzaran activitats de les escoles d’estiu. ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha assumit finalment dur a terme les dues escoles d’estiu gratuïtes subvencionades pel Ministeri d’Igualtat, després de no presentar-se cap empresa a la licitació, la qual cosa ha suposat que haja hagut de crear una borsa de treball i contractar 13 persones, retardant-se l’inici del 22 de juny a l’1 de juliol. L’escola ha sigut preparada coordinant-se els departaments d’Esports, Personal, Polítiques Inclusives i Transició Ecològica.

El govern municipal demana, en primer lloc, disculpes a les famílies afectades per aquesta circumstància. Recordem que donades les característiques d’aquestes escoles, marcades per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la violència de gènere, en el marc del Pla Corresponsables, les famílies podien apuntar-se segons els criteris establits, a una quinzena, dues, fins i tot els dos mesos.

Cal aclarir que han sigut 11 les famílies afectades pel retard en la posada en marxa de les escoles, que només estaven inscrites per al primer torn de 6 dies, el que anava del 22 al 30 juny. L’Ajuntament ha oferit a aquestes famílies, com a compensació, poder triar una quinzena al juliol o agost, mesura que han acceptat 8 de les 11 famílies.

Els criteris que establien la prioritat en la baremació i el nombre de setmanes al qual podien acollir-se eren els següents: famílies monoparentals, mares víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys, o unitats familiars en les quals existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures, nivell de renda i càrregues familiars.

Finalment, hi haurà dos mesos d’escoles gratuïtes per als escolars de 3 a 14 anys, coincidint amb els cicles d’Educació Infantil, Primària i Secundària de qualsevol centre educatiu.

L’escola esportiva es farà de 8 a 15 hores en la Piscina municipal José Trenzano Alós i en altres instal·lacions esportives i espais municipals. D’altra banda, l’escola mediambiental serà de 8.30 a 14.30 hores al parc natural de la Font Roja, principalment. Està inclòs el transport al parc natural, que recollirà a cada participant en el seu barri.

Una vegada va quedar deserta la licitació, l’Ajuntament va preparar una borsa d’ocupació per la qual s’ha contractat 13 persones, 10 monitors i 3 coordinadors. Cada escola tindrà 5 monitors i un coordinador, a més hi haurà un coordinador general. Els perfils d’aquestes persones garanteixen una alta qualitat a les escoles, ja que majoritàriament són tècnics superiors en Educació Infantil, tècnics superiors en Integració Social i monitors d’Oci i temps lliure. S’ha preparat una programació amb activitats diverses que inclou també l’intercanvi en alguns dies concrets entre totes dues escoles.

Send this to a friend