Les Eleccions Generals s’avancen al 23 de juliol

Les Cambres resultants es reuniran, en sessions constitutives, el dia 17 d'agost de 2023

Les Eleccions Generals s'avancen al 23 de juliol
Las urnas volverán a ser las protagonistas el 23J. | MAURO CENTENO

El Consell de Ministres extraordinari de la setmana passada va aprovar el reial decret que va dissoldre les Corts triades el dia 10 de novembre de 2019 i pel qual es van convocar eleccions a totes dues Cambres, que se celebraran el diumenge 23 de juliol. S’anticipa així la cita electoral prevista en principi per a la pròxima tardor, que arribarà en ple estiu i tan sols dos mesos després d’haver esdevingut els comicis municipals i autonòmics, en el cas de la Comunitat Valenciana.

D’acord amb el que es disposa en la Llei de Règim Electoral, la campanya durarà 15 dies, començant a les dotze de la nit del dijous 6 de juliol i finalitzant a la mateixa hora del divendres 21 de juliol. Les Cambres resultants es reuniran, en sessions constitutives, el dia 17 d’agost de 2023. El dissabte 22 de juliol se celebrarà la jornada de reflexió.

VOT PER CORREU
Una qüestió important en coincidir la cita electoral amb un període vacacional habitual, és el vot per correu, que es pot sol·licitar fins al dia 13 de juliol en qualsevol oficina de Correus o de manera telemàtica en la web de Correus, sense necessitat d’acudir presencialment a una oficina. Per a això hauràs d’autenticar la teua identitat amb el DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

El termini per a depositar el sobre amb el vot en Correus finalitzarà el 19 de juliol. Recordar que si sol·licites votar per correu i la teua sol·licitud és acceptada, no podràs votar de manera presencial en la teua mesa electoral el 23 de juliol.

Send this to a friend