Les emocions d’Ángeles Oliver, en ‘Barro Humano’

L’exposició es podrà veure en el Círculo Industrial fins al dia 31 de març

Les emocions d’Ángeles Oliver, en ‘Barro Humano’
Presentació de l’exposició, en el Círculo Industrial. | JOAN CASANOVA

La pintora alcoiana Ángeles Oliver ha estrenat nova exposició a la Sala Castañer del Círculo Industrial d’Alcoi. El títol d’aquesta col·lecció, formada per una vintena d’obres, és ‘Barro Humano’, i en ella, l’autora ha volgut plasmar a través de colors diferents emocions: “Aquestes pintures estan fetes amb emocions. És una pintura molt emocional i correspon a un període de temps en el que no he estat fent exposicions, sinó que he estat pintant. El resultat ha sigut eixe, una pintura emocional a través del cos humà. No vull desvetllar que es pot veure, m’agradaria despertar emocions en l’espectador”, i per això convida a que la gent visite aquesta serie que es podrà veure al Círculo fins al dia 31 de març: “Tot aquell que tinga interès per l’art pot venir i deixar-se portar, sense prejudicis, així podran experimentar emocions o sensacions molt humanes”.

Parlant un poc més de la tècnica, Oliver explica que les obres que formen aquesta sèrie són figuratives, ja que es pot veure perfectament, i que alguns d’aquests quadres també tenen un toc expressionista. Tots ells estan fets en oli en diferents suports com el llenç, la fusta o el paper. La diferencia entre ‘Barro Humano’ i altres de les exposicions que ha dut a terme l’artista es basa en que en aquesta ocasió la pintura és la principal protagonista: “En altres m’he basat més en el dibuix, en el monocrom. Vaig tenir una època que el meu treball era més en blanc i negre, i realment, el que sempre m’ha agradat, i la meua especialitat quan vaig estudiar Belles Arts a València, era la pintura. Així que he tornat a pintar, i per això pense que és una cosa molt autèntica meua, com tornar a la meua essència. Aquesta és una obra que mostra com soc jo, en la qual expresse el que sentia en cada moment. Per això crec que no deixarà a ningú indiferent, i que aquesta pintura està carregada de mi, i de com he sigut en aquest temps”.

Un altre dels motius perquè és especial aquesta mostra és perquè ha pogut estrenar-la a la seua casa a Alcoi: “És una obra inèdita. Quan vaig començar a moure l’obra, va causar interès i tenia opcions per a exposar-la fora, però em vaig encabotar en començar a mostrar-la a la meua ciutat. La cosa al principi estava difícil perquè no abunden les sales, i les que hi ha tenen llista d’espera, així que havia d’esperar, però jo necessitava que fora ja. Aleshores vaig trobar aquesta sala que no coneixia, el Círculo si. Tot va ser molt ràpid, va ser en febrer, que vaig descobrir-la per casualitat, i em va agradar moltíssim, perquè és una sala molt moderna dins del Círculo, dins del jardí, i això fa contracte perquè està envidrada, i és molt bonic veure l’efecte de l’obra al jardí, i des de la sala pots veure la resta de l’edifici, i eixe contrast que hi ha amb el segle XIX. Em van dir que hi havia un espai en març així que he aprofitat l’oportunitat”.

Send this to a friend