“Les empreses valencianes són el referent nacional en tèxtil llar”

Pepe Serna, president d'ATEVAL i del Consell intertèxtil Espanyol

"Les empreses valencianes són el referent nacional en tèxtil llar”
El president del CIE i d’ATEVAL, Pepe Serna.

Aquest 2023 ha començat amb el retorn quasi a la plena normalitat de la principal fira del tèxtil per a la llar, i que és referència quant a esdeveniments d’aquest sector tan destacat i representatiu de les nostres comarques: Heimtextil. Es tracta de la primera fira del calendari i també “la més important” en paraules de l’actual president del Consell intertèxtil Espanyol (CIE), Pepe Serna, qui també presideix l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL).
La ciutat alemanya de Frankfurt ha tornat a acollir aquesta setmana Heimtextil, i ho ha fet amb una elevada xifra d’expositors, més de 2300 de tot el món, que han representat a al voltant de 70 països amb visitants procedents d’uns 140 països, segons dades confirmades per Serna.
S’ha tractat del primer gran esdeveniment per a Pepe Serna al capdavant del CIE, qui en les últimes setmanes també ha entrat a formar part d’altres òrgans molt importants per al tèxtil i per als sectors productius en general. És el cas de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) o el Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola, en el qual hi ha representació de la indústria espanyola de 25 sectors i que assessora al Ministeri d’Indústria, entre altres.
Una vegada culminada aquesta edició, Serna assenyala que “en general, les sensacions són bones”, i afig que “l’empresa que té un bon producte, està ben posicionat i té un bon màrqueting, ha funcionat bé”, encara que postil·la que cada empresari haurà tingut les seues pròpies conclusions, ja que hi ha “alguns més optimistes, uns altres més realistes i algun pessimista”.

EMPRESES VALENCIANES
Dins del llistat d’expositors espanyols, les empreses valencianes han tingut un paper summament important, acudint 67 de les 102 nacionals, és a dir, més del 65%.
I dins d’aqueixa xifra, “51 –més del 76%– són de les comarques centrals”, és a dir, la Vall d’Albaida, L’Alcoià i El Comtat: “el pes de la Comunitat Valenciana és molt important, i dins d’això, el de les comarques centrals encara ho és més”.
Pepe Serna remarca aquestes dades per a afirmar que “les empreses valencianes són el referent nacional en tèxtil llar”, inclòs a nivell de producció a Espanya. Sobre aquest tema, el paper d’ATEVAL és destacat perquè representa al citat sector del tèxtil per a la llar i “fem totes les accions en nom del sector tèxtil i gestionem les ajudes”, ja que aquesta associació compta amb un pla sectorial a nivell nacional, segons indica el president del CIE i d’ATEVAL.

MOMENTS DIFÍCILS
Heimtextil ha tornat al seu format habitual en plena època complicada per al sector tèxtil, que com tants uns altres, està vivint una consecució de situacions difícils, que va començar per la pandèmia de la COVID-19 i que ha continuat amb la guerra, la crisi energètica o la inflació, entre altres aspectes. No obstant això, tal com assenyala Serna, “el tèxtil no és de primera necessitat”, fent al·lusió a uns altres que sí, com per exemple l’alimentació, o argumentant que després de la pandèmia, la societat es va llançar més cap a “el consum, l’oci o el turisme”.
Sobre la volta a la normalitat de la fira en qüestió, el president del CIE apunta que “s’està recuperant, no al 100%, però si al 85-90%, i són ritmes de consolidació importants i estem agafant els nivells que teníem abans”.

Part de l’entrevista publicada en l’edició de El Nostre Ciutat del 14 de gener.

Send this to a friend