Les farmàcies de la comarca han començat a notificar els positius

A L'Alcoià i el Comtat hi ha més de 20 establiments que s'han adherit

Les farmàcies notifiquen els positius
El farmacèutic se cerciora que el test es fa correctament. XAVI TEROL

Des de fa diversos dies les farmàcies de la Comunitat Valenciana poden comunicar els positius de Covid-19 en els casos en els quals la persona es realitze el test d’antígens –nasal o de saliva– en el propi establiment, i aquest resultat done positiu. El Col·legi Oficial de Farmacèutics d’Alacant (COFA) va actualitzant el llistat de les farmàcies que s’han adherit per a oferir aquest servei, ja que és voluntari.

Així, a Alcoi i comarca –*Banyeres, Castalla, Cocentaina, Ibi i Muro– hi ha més d’una vintena de farmàcies adherides.

Segons ha consultat aquest periòdic, és el propi usuari el que ha de realitzar-se el test d’autodiagnòstic, sent el farmacèutic l’encarregat de controlar que el procés es fa correctament. En cas de donar positiu, tal com explica Quino Gómez, de la farmàcia situada en Sant Nicolau número 5, el COFA ha posat en marxa una APP mitjançant la qual es notifiquen els casos positius –per al que és necessària la SIP–, perquè posteriorment es done part a Sanitat i es puga gestionar la baixa laboral.

En el cas d’aquest establiment, Gómez assenyala que van decidir adherir-se a aquest acord aconseguit entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els tres col·legis professionals provincials, per a poder oferir aquest servei, mentre que, de moment, no hi ha hagut molta gent que haja requerit d’aquest servei, segons detalla, si bé es continuen venent test d’antígens que les persones s’emporten a casa per a fer-li’ls allí.

Send this to a friend