Les festes d’Alfafara ja són d’Interés Turístic Local

Per a les d'enguany es treballa en una programació alternativa compatible amb la situació sanitària

Les festes d'Alfafara
Les festes d’Alfafara se celebren cada any el mes d’agost.

La Generalitat Valenciana declarava a la fi del mes de maig a les festes patronals d’Alfafara com a Festivitat d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana, un distintiu del qual per exemple ja gaudeixen altres tradicions de la comarca com La Corriola, Els Nanos o la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina. Cal assenyalar que els festejos d’aquesta localitat del Comtat tenen lloc a principis del mes d’agost en honor al Salvador, la Divina Aurora així com Sant Roque i en la programació dels mateixos destaquen els actes religiosos i populars.

En aquest sentit, cal esmentar que els festejos inclouen un multitudinari pregó, a càrrec d’una autoritat política o una persona destacada del municipi, mentre que en cada dia de festa no falten les cercaviles a càrrec de la banda municipal, les misses i processons dedicades als respectius patrons, els focs artificials i *mascletaes, revetles nocturnes o el popular Dia de l’Aixabegó; jornada en la qual conclouen les celebracions amb un multitudinari sopar a l’aire lliure.

Tot això s’engloba també amb activitats culturals i esportives durant els dies previs. “Estem molt contents per haver rebut aquest reconeixement ja que han sigut mesos de molta faena per a preparar tota la documentació que hem remés al Consell i en la qual s’acredita l’antiguitat d’aqueixes Festes així com les seues característiques singulars i fins i tot la repercussió que han tingut en els mitjans de comunicació de la comarca en els últims anys. Creiem que això ens ajudarà a donar-li més difusió a les nostres tradicions en el moment en el qual la pandèmia ens permeta reprendre-les amb normalitat”, afirmava l’alcalde, Toni Cloquell.

Indicar que la crisi del coronavirus impedirà que en aquest 2021 se celebren les festes patronals en el seu format habitual però l’Ajuntament ja treballa a definir una programació alternativa que es donarà a conéixer en les pròximes setmanes a l’espera que l’evolució que vaja tenint la situació sanitària.

Send this to a friend