Les festes de Moros i Cristians tornaran a ser els dies 22, 23 i 24 d’abril

L'Assemblea va ratificar algunes modificacions en els vestits femenins de cinc filaes

Les festes de Moros i Cristians tornaran a ser els dies 22, 23 i 24 d'abril
A l’inici va haver-hi un minut de silenci per Enrique Luis Sanus. | QUIQUE REIG

Un dels temes abordats en l’Assemblea del dijous de l’entitat festera d’Alcoi va ser la data de la celebració de les festes de Moros i Cristians aquest any 2023, que de nou, i segons l’acord al qual s’havia arribat amb l’Ajuntament d’Alcoi, seran els dies 22, 23 i 24 d’abril, és a dir, que el Dia de les Entrades serà dissabte.

MINUT DE SILENCI
Així es va ratificar per part dels membres de l’Assemblea, en aquesta cita que va arrancar amb un emotiu i sentit minut de silenci en honor a Enrique Luis Sanus –que va presidir l’entitat entre 1975 i 1987 i ostentava el càrrec de President d’Honor–, mort fa a penes uns dies.

En l’ordre del dia de l’Assemblea General Ordinària apareixien altres assumptes, com per exemple l’aprovació de les actes pendents, després de no haver-se rebut cap notificació ni al·legació prèviament, ni tampoc en la pròpia Assemblea. Així mateix, també es va donar el vistiplau a la memòria d’activitats de l’any passat i a la previsió d’actes per a aquest 2023.

D’altra banda, es va acordar adjuntar, com a annex protocol·litzat, l’acta en la qual s’indica la clausura del Centenari de la reedificació de l’església de Sant Jordi, en la qual, cal recordar que s’assenyalava el contingut de la Càpsula del Temps situada en el temple del patró.

MODIFICACIÓ VESTITS
En l’Assemblea també es van ratificar algunes modificacions relacionades amb els vestits femenins de les filaes Cruzados, Benimerins, Asturians, Mudèjars i Verds. En alguns d’aqueixos casos, aqueixos canvis estan dirigits al fet que aquests vestits s’assemblen més al masculí.

Finalment, un altre dels acords als quals es va arribar va relacionat amb les bases dels concursos de Sergent i Ambaixadors. Així, aquestes bases es llevaran de l’Ordenança de la Festa amb l’objectiu “de tindre més flexibilitat” a l’hora de convocar aquests certàmens.

NOU MEMBRE QUADRE D’HONOR
En l’Assemblea d’aquesta setmana de l’ASJ, la Junta Directiva de l’entitat festera va proposar nomenar a Francisco Campos Climent nou membre d’honor, concretament, com a conseller. Aquesta proposta va tirar avant amb un total de 56 fotos a favor, cap en contra ni tampoc cap abstenció. Un suport que va ser agraït per l’ASJ i que fa que Campos siga nou membre del Quadre d’Honor.

Send this to a friend