Les Festes s’han desenvolupat dins de la «normalitat» quant a seguretat

La Policia Local va realitzar un total de 125 intervencions entre el 21 i el 24 d'abril

"Normalitat" quant a seguretat
Agents durant un torn en la plaça d’Espanya.

La Policia Local d’Alcoi ha realitzat un total de 125 intervencions entre el 21 i el 24 d’abril, dins del dispositiu especial per a les Festes de Moros i Cristians. Indiquen que ha sigut un any “normal” com els previs a la pandèmia amb un nombre d’incidències habitual i sense problemes extra a causa de la pandèmia.

El nombre més alt d’intervencions s’ha donat col·laborant amb sanitaris, un total de 23, dos d’ells a domicili. En aquest sentit cal ressaltar l’actuació durant l’entrada mora en la qual van facilitar l’accés d’un vehicle sanitari al carrer Sant Nicolau i van col·laborar en la seua retirada per la Cordeta, mentre intervenien els metges. Els familiars de la persona que va ser atesa es van posar en contacte amb la policia per a informar que l’afectat afortunadament està evolucionant de manera molt favorable. També van reiterar el seu agraïment a tots els mitjans d’emergències desplegats per la seua professionalitat, així com al públic i organització de l’entrada per la seua comprensió i empatia.

La Policia Local també va tindre una actuació important en l’accident ocorregut en la fira per una fallada mecànica el diumenge, a conseqüència del qual quatre xiquets van resultar ferits lleus. A més de precintar l’atracció, van col·laborar en el trasllat dels familiars a l’Hospital. Indicar que l’atracció va reobrir en la vesprada del dilluns després de supervisar-la, esmenar l’avaria i superar satisfactòriament la nova inspecció realitzada. Cal assenyalar que l’atracció comptava des del primer moment amb tots els permisos necessaris i amb la inspecció inicial per a poder funcionar, i el succeït es va deure a una avaria.

A més d’aquestes intervencions van cursar un total de sis denúncies, va haver-hi també sis actuacions per sorolls i molèsties, una d’elles veïnals i cinc d’establiments. Altres treballs importants a destacar van ser 12 problemes de trànsit resolts, així com huit mediacions. A més, va haver-hi cinc robatoris/furts, tres persones van donar positiu en control d’alcoholèmia i es van registrar huit accidents de trànsit sense cap ferit, tan sols danys materials.

Quant als dies en què van tindre més intervencions, van ser el de les Entrades, amb 45, i Sant Jordi, amb 42. El dia de l’Alardo van realitzar 34 i el dels Músics 24. Totes aquestes actuacions dins del dispositiu especial de les Festes de Moros i Cristians, en el qual cada dia van duplicar el nombre d’agents dels torns habituals, treballant una mitjana de 73 policies per dia, és a dir, en total sumant tots els torns van ser 292 durant les Festes. Assenyalar que habitualment entre setmana cada dia treballen 37 agents i els caps de setmana prop de 30.

Send this to a friend