Les Franciscanes abandonen Muro després de prop de 140 anys de servei

Una auditoria encarregada per l'Ajuntament revela irregularitats en els comptes

Les Franciscanes abandonen Muro després de prop de 140 anys de servei
El comiat de les monges va tindre lloc en l’Ermita de la Mare de Déu.

Les Germanes Franciscanes de la Immaculada Concepció es van acomiadar dimecres passat de Muro després de prop de 140 anys prestant servei als ancians, en el que es coneix com l’asil, així com realitzant una destacada labor atenent malalts, xiquets o persones sense recursos. El seu comiat va tindre lloc en l’Ermita de la Verge dels Desemparats, lloc en el qual es va oficiar una missa solemne i en la qual van ser presents bona part dels sacerdots de l’Arxiprestat del Comtat. Des de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Muro han explicat que aquesta marxa ve motivada per la falta de vocacions que pateix actualment la Congregació i assenyalen que aquest ha sigut el principal motiu que ha portat a traslladar a les religioses.
“Intentem convéncer a la Mare Provincial perquè les Germanes es quedaren al nostre poble, però va ser impossible perquè no disposen de recursos suficients en matèria de personal per a atendre totes les necessitats de la Casa de Muro. Els estem molt agraïts per la labor callada, i desinteressada, que han fet al nostre poble durant tants anys”, assenyalava el Rector;  Diego Ferrándiz. La marxa de les monges no ha estat exempta de polèmica perquè en les últimes setmanes s’ha responsabilitzat a l’alcalde de Muro, en qualitat de president del patronat que regeix la gestió de la residència geriàtrica que regentaven les Germanes, per haver promogut la marxa d’aquestes.
Precisament el primer edil indica que va encarregar una auditoria per a conéixer de prop l’estat econòmic de l’asil de cara a reportar informació a Conselleria ja que d’aquesta depenen els treballadors o els serveis que es presten als 55 usuaris que resideixen ara mateix en les instal·lacions “i ens trobem amb moltes irregularitats en els comptes i informació que no estava correcta, la qual cosa llança en els últims anys unes pèrdues de més de dos milions d’euros no havent-hi cap deute pendent”, explicava aquesta l’alcalde; Gabriel Tomás.
El mateix alcalde insistia que portaran l’assumpte a fiscalia perquè es depuren responsabilitats i avançava qüestions sobre el futur de l’esmentada residència. “Posarem en marxa un pla de viabilitat per a garantir el futur del centre i treballarem perquè s’estabilitzen els comptes, així com que hi haja màxima transparència en el patronat. El més important ara és donar continuïtat a un geriàtric que sempre ha sigut referència en aquestes comarques”, va manifestar Tomás. Malgrat la polseguera que s’ha alçat, des de l’Executiu Municipal murer també han expressat el seu agraïment i consideració a les Franciscanes per tota l’activitat exercida en el seu pas pel poble.

Send this to a friend