Les hospitalitzacions per Covid-19 baixen alhora que la incidència

La fi de l'obligatorietat de la mascareta s'aplicarà també als patis dels centres educatius

Les llistes d'espera quirúrgiques es redueixen en la Comunitat Valenciana
L’Hospital d’Alcoi és el de referència del departament de Salut. | ARXIU

L’última actualització de dades de Covid-19 realitzada per la conselleria de Sanitat hui mostren una nova baixada de la incidència en el departament de Salut d’Alcoi. Així mateix, segons fonts sanitàries de l’àrea, aquesta baixada s’està produint alhora que ho fan les hospitalitzacions per aquesta causa, i és que, hui, havien 23 pacients en planta –enfront dels 31 del passat divendres– i segueix sense haver-hi ingressats en l’UCI per coronavirus.

Respecte a les dades, hi ha 827 actius menys que en l’anterior actualització, amb un total de 4605 i una incidència de 3368, per la qual cosa, seguim en risc molt alt. Remarcar que, Sanitat ha notificat dues noves defuncions per Covid en la zona, un d’ells a Alcoi i un altre a Muro, per la qual cosa, la xifra total de morts des de l’inici de la pandèmia en el departament és de 445.

En aquest sentit, entre el 2 i el 6 de febrer s’han sumat 712 nous positius en l’àrea de Salut.

El descens de la incidència s’ha produït a nivell general, en els 26 municipis del departament en els quals hi ha casos de Covid-19. Per exemple, a Alcoi hi ha 418 actius menys i un total de 2236. A Ibi hi ha 152 menys, per la qual cosa el total d’actius és de 505, mentre que a Banyeres, Castalla, Cocentaina, Muro i Onil també ha disminuït la incidència.

Per contra, s’han sumat més actius a Beniarrés, Benimarfull, Gaianes, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa o Planes, encara que de forma poc significativa.

MASCARETA EN EXTERIORS
D’altra banda, el Consell de Ministres celebrat hui ha alçat l’obligatorietat de la mascareta en espais exteriors, encara que amb unes certes excepcions. Aquesta mesura serà efectiva a partir del dijous i contempla que encara que no siga obligatori, el seu ús està recomanat en aglomeracions i concentracions de persones en les quals no hi haja 1,5 metres de distància interpersonal.

A més, aquesta determinació, avalada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, també incumbeix els centres educatius, ja que els alumnes podran llevar-se la mascareta al pati, encara que sí que estarà recomanada a l’entrada i eixida als col·legis.

Referent a la mascareta, continuarà sent obligatòria en espais interiors i també en grans esdeveniments organitzats en l’exterior, com per exemple, concerts, bé si la gent està dreta o també asseguda però no mantinga la distància de seguretat.

Aquesta setmana es preveu reprendre la vacunació infantil en la Comunitat Valenciana, en aquesta ocasió administrant la segona dosi a menors de 11, 10 i 9 anys.

Send this to a friend