Les intervencions quirúrgiques a l’Hospital s’han duplicat

Després de la creació de places estructurals des de Sanitat, algunes d'elles ja estan cobertes en diversos departaments

Les intervencions quirúrgiques s'han duplicat
Entrada a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. ARXIU

La situació de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi continua millorant progressivament tant pel que fa a les llistes d’espera quirúrgiques, com en la falta de facultatius que venia arrossegant aquest centre sanitari des de fa molt de temps. D’una banda, en al·lusió a les llistes d’espera –degut principalment a la falta de personal, però que es va agreujar per la pandèmia–, fa uns mesos es van començar a fer extraconcerts i autoconcerts, en els quals anestesistes del propi hospital o de fora, duen a terme intervencions quirúrgiques fora del seu horari habitual o en els seus dies lliures.

Sobre això, el director mèdic de l’Hospital d’Alcoi, Quico Fenollar, detalla que, “a l’octubre va haver-hi 79 quiròfans, al maig hi ha previstos 146”, la qual cosa suposa pràcticament duplicar la xifra, alguna cosa que està ajudant a reduir les llistes d’espera. “L’Hospital d’Alcoi és el que més ha millorat de la Comunitat Valenciana, al costat del de Vinaròs, en aquest aspecte”. Fenollar afig que, “el mes passat ja no vam ser l’últim hospital de Comunitat quant a llistes d’espera”.

Per l’altre, des de la conselleria de Sanitat s’han atorgat noves places estructurals a l’Hospital d’Alcoi, que ja han començat a cobrir-se, segons afirma el director mèdic. Tal com va anunciar aquest periòdic a principis del mes d’abril, en aquesta primera fase, Sanitat va atorgar 29 noves places mèdiques per a Alcoi.

D’eixa xifra, 10 pertanyen a Urgències, un dels serveis més afectats per la falta de personal. “S’han ocupat ja 4 places, i en aquests dies hem signat 2 més”. D’aquesta manera, aquest servei ha passat de tindre 11 places estructurals a 22: “la idea és cobrir-les totes”, indica *Fenollar, qui fa al·lusió a la situació que s’ha viscut durant diversos estius, època en la qual Urgències es veia encara més afectada, havent de cobrir torns facultatius d’altres especialitats. “Esperem que no es repetisca aquesta situació. Ara ja tenim les places i la gent s’està incorporant. La pròpia gent d’Urgències es mereix anar-se de vacances amb tranquil·litat, i no estar pensant en qui cobreix les guàrdies”, al·lega el director mèdic.

També s’han ocupat places en anestèsia, raigs, dermatologia, psicologia, neurologia o pneumologia, entre altres departaments.

MESURES PER A COBRIR PLACES

Tant per a Urgències com per a la resta de serveis, Fenollar apunta que el personal no procedeix “de la bossa”, si no que s’estan emprant altres mitjans, com publicar anuncis en òrgans de medicina o també oferint contractes “a mesura”, que contemplen “flexibilitat horària, d’admissió, perquè la gent puga estar còmoda i desenvolupar la seua vida laboral el millor que puga”, sent aquests aspectes un “al·licient” per a atraure facultatius a l’Hospital d’Alcoi. També s’està emprant el conegut com a ‘boca a boca’ per a arribar a professionals mèdics a través de propis companys.

Send this to a friend