Les Jornades EDUSI 2021 conclouen amb una taula sobre rehabilitació i arquitectura bioclimàtica

Comptarà amb la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció de la Generalitat, entre altres

Les Jornades EDUSI 2021 conclouen
Les jornades s’estan desenvolupant en el IVAM CADA.

L’IVAM CADA Alcoi acollirà el pròxim 1 de desembre l’última de les taules redones de les jornades EDUSI 2021 ‘Pensar Alcoidemà’, organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi i el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant.

Aquesta sessió abordarà la qüestió edificatòria des de dos dels reptes principals de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) d’Alcoi: l’arquitectura amb baix impacte en emissió de carboni i l’arquitectura sostenible.

Dins d’aquests àmbits, Alcoi està desenvolupat àmplies línies de treball en diferents marcs com són el Pla Edificant, el concurs per a rehabilitar la poma de l’antiga fosa de Rodes Hermanos i convertir-la en un parc tecnològic-sociocultural, el concurs per al prototip d’habitatge experimental o la regeneració del barri del Partidor, entre d’altres.

La taula que se celebrarà dimecres que ve pretén ser un espai formatiu i informatiu en el qual donar a conéixer les línies estratègiques que se segueixen quant a rehabilitació, construcció de nova planta i arquitectura bioclimàtica. A més, la cita es planteja com un espai participatiu, obert a tota la ciutadania i als professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i a altres sectors socials, a fi de compartir solucions i idees per al parc edificat a la ciutat.

Respecte als participants, l’Administració estarà representada per Nuria Matarredona, directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció en la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.

Un altre dels atractius d’aquesta cita serà la intervenció de Ramón Esteve, reconegut arquitecte d’Ontinyent, que forma part de la UTE Re_Civic, a la qual es va adjudicar el projecte per a rehabilitar Rodes i que compta també amb una forta presència local, amb Vicente Manuel Vidal, Ivo Vidal, Ciro Vidal (VVV Estudi), Isaac Montava i Carlos Sanjuán.

També seran presents dos estudis premiats en el concurs projectes pilot d’habitatge públic sostenible: Biga Estudi Arquitectes; Xavier Martí i Magí Sardà Valls, de Martí & Sardà Arquitectes; així com Isabel Sánchez Hernández, arquitecta i membre de la Plataforma Espanyola Passivhaus, integrada en la International Passive House Association.

L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores i serà presencial i en línia alhora. És necessari inscriure’s en la pàgina web del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Alacant indicant, en el camp ‘Observacions’ la modalitat d’assistència.

Amb aquesta taula conclouen unes jornades plantejades per a abordar els principals reptes territorials, urbans i arquitectònics que té la ciutat d’Alcoi, així com desgranar les eines amb les quals compte per a això, centrant-se especialment en l’EDUSI Alcoidemà, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat cofinançada per la Unió Europea. Així, en les anteriors taules s’han tractat aspectes com a ‘Estratègia Territorial i planejament’ o ‘Regeneració urbana’.

Send this to a friend