Les noves empreses dels nous temps

Banyeres va acollir la gala de lliurament dels premis Emprenedors de la Mancomunitat

Les noves empreses dels nous temps
Els guanyadors amb les autoritats i les presentadores. P. V.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va celebrar al Teatre Principal de Banyeres de Mariola la gala del lliurament de premis de l’onzena edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors. Els guanyadors son l’empresa LRC Luis Carbonell Rodes, premi a la millor empresa, dotat amb 2.000 euros; i El Moreral 1904, premi al millor projecte, guardonat amb 1.500 euros.

La gala de lliurament de premis de la Mancomunitat va comptar amb l’assistència de representants de l’entitat organitzadora i els ajuntaments que la integren, així com de les entitats col·laboradores en el certamen: el CEEI Alcoi-València, la Cambra de Comerç d’Alcoi, IDEES-UPV del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, JOVEMPA, FEDAC i les Agències de Desenvolupament Local dels ajuntaments de la Mancomunitat.

La cerimònia va ser conduïda per les actrius de Banyeres, Anna Berenguer i Neus Francés que, a més, van escenificar de manera magistral una rondalla d’Enric Valor, acompanyades per Francis Blanes al piano.

La gala, celebrada el 13 de gener, va servir també per a reconéixer la trajectòria dels projectes i empreses guardonats en edicions anteriors, que amb el temps s’han convertit en referents consolidats que ara formen part del motor econòmic de la zona i generen llocs de treball.

Luis Carbonell Rodes, guanyador del premi a la millor empresa, és un emprenedor en el qual destaca la seua habilitat en el vol de drons i per treballar per reivindicar els paisatges d’aquestes comarques. També desenvolupa projectes innovadors, com la impressió i fabricació de peces en 3D.

Per la seua part, El Moreral 1904, premi al millor projecte, és una casa rural per a grups situada a Penàguila orientada a l’organització d’activitats de retir. El projecte inclou la rehabilitació de la masia i l’ermita que disposa, l’habilitació d’una zona d’aparcament destinada a caravanes i l’aprofitament d’una zona de fruiteres d’autorecol·lecció, tot des d’una perspectiva sostenible.

Send this to a friend