Les noves places eleven un 9% el Pressupost Municipal en personal

Els comptes de l'Ajuntament per a 2022 contemplen 27 dels 72’5 milions per a pagar sous

Les noves places eleven un 9% el Pressupost Municipal en personal
Instal·lacions de la Policia Local a Alcoi, que en breu incorporarà a 26 nous agents. | ARXIU

El govern municipal ha presentat recentment l’esborrany del Pressupost Municipal per a aquest 2022 i, com succeeix cada any, una part important del muntant total es destina a despeses de personal. Però en aquesta ocasió, a més, aquesta partida s’incrementa de manera considerable degut, d’una banda, a la creació de noves places d’ocupació pública, i per un altre, a causa de l’actualització del sou dels funcionaris, que es xifra en un 2%.

Dels 72’5 milions d’euros que contempla el nou pressupost, 27 aniran dirigits a pagar les retribucions dels empleats de l’Ajuntament, que actualment compta amb un total de 686 persones treballant entre funcionaris laborals i temporals, amb un augment de quasi el 9% respecte a l’any passat, quan es van destinar 24’8 milions a aquest concepte. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha detallat que aquest increment es deu, principalment al “reforç” de personal en el departament de Serveis Socials, així com les 26 noves places de Policia Local que es cobriran enguany a través d’una convocatòria pública d’ocupació que està ultimant el seu procés d’oposició.

Amb tot, el més destacat del pressupost previst per a enguany és la quantia corresponent a subvencions procedents de diferents administracions, principalment els fons europeus del Pla de Recuperació. Així, dels 13’5 milions d’inversió que recullen els comptes municipals, un total de 8 milions seran finançats per la Unió Europea, i a ells cal sumar ajudes del Ministeri i la Generalitat Valenciana. L’administració autonòmica, a més, ha aprovat recentment per a Alcoi 2’7 milions destinats a projectes inclosos en els pressupostos participatius de la Generalitat.

Aquesta qüestió, en paraules de Francés, “demostra la capacitat que té aquest govern per a aconseguir fons d’altres administracions”, destacant que Alcoi és un dels municipis en els quals més inverteix el Consell. D’aquesta manera, considera que la “confiança” d’altres administracions “en forma de transferència de fons i inversió”, suposa un “reconeixement” al govern socialista i el seu “programa clar de futur”.

APROVACIÓ AL MARÇ
La intenció és portar a Ple el pressupost “en la primera quinzena del mes de març” i respecte al retard en la seua aprovació –l’any passat ja havia pressuposat a hores d’ara i des de l’oposició grups com Guanyar han criticat aquesta demora i les seues possibles conseqüències– Francés la reconeix i justifica assegurant que “estàvem esperant a tindre confirmació de les sol·licituds als fons Next Generation”. Sobre aquesta qüestió precisa que a part dels 4 milions ja consignats, dins d’aquest mes de febrer està previst que es resolga la convocatòria corresponent a les ajudes per a la creació de zones de baixes emissions.

Pot llegir la notícia completa en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 19 de febrer de 2022.

Send this to a friend