Les obres de Els Solers segueixen paralitzades

És possible que s'haja de tornar a licitar el projecte

El proyecto dels Solers se prevé licitar este año
Imatge d’una visita a la fàbrica Els Solers. | ARXIU

La fàbrica Els Solers és la millor conservada del Molinar. A la fi del passat any van començar les obres de restauració per a crear un museu. Al novembre es van suspendre les obres després de discrepàncies de l’empresa, qui assegurava que no es podia continuar fins que no s’arreglara el camí d’accés, s’estabilitzara el talús i la façana de la fàbrica contigua. Lorena Zamorano, regidor d’Urbanisme, assegura que ara l’empresa té set dies per a donar una contestació favorable, “sinó s’hauria de tornar a licitar”, explica.

Al febrer d’enguany van finalitzar les obres reclamades per part de l’empresa, mitjançant les quals es van solucionar les deficiències en l’estabilitat del talús que dóna a l’extinta indústria, habilitant un camí alternatiu, i per un altre, també va procedir a apuntalar, per seguretat, la façana del Molí Antic de Ferro, confrontant a Els Solers.

Malgrat haver dut a terme les esmentades actuacions i confiar que s’alçara l’acta de suspensió de l’obra després d’executar-les, el projecte segueix paralitzat sis mesos després. Cal indicar que en la pròpia fàbrica de Els Solers, que ha passat a ser de titularitat de l’Ajuntament d’Alcoi, és on es té previst situar el centre d’interpretació turística de la indústria alcoiana.

Send this to a friend