Les obres de Rodes ocuparan 400 persones en dos anys

Fa uns dies va començar la rehabilitació i s'ha aprovat el projecte de la tercera fase

Les obres de Rodes ocuparan 400 persones en dos anys
El alcalde visitó el jueves las obras acompañado de varios ediles y responsables de la empresa adjudicataria.

Les obres per a convertir l’antiga fundició de Rodes en parc tecnològic i sociocultural donaran treball a al voltant de 400 persones al llarg dels pròxims dos anys. Així ho va assegurar l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, durant una visita fa uns dies amb motiu de l’inici dels treballs de rehabilitació de l’antic complex industrial. Recordar que l’actuació va ser adjudicada a la UTE formada per les empreses Víctor Tormo SL i Eladio Silvestre S.A., tenen un termini d’execució de 28 mesos i suposaran una inversió superior a 7 milions d’euros.

Francés va explicar que a aquestes obres s’afegiran altres dos projectes en la mateixa illa, que seran adjudicats en breu: les obres per a acollir la seu del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi) i la transformació dels dos edificis en altura del carrer Tibi per a emplaçar allí serveis administratius, oficines municipals i espai per a emprenedors.

Precisament, la junta de govern local va aprovar la setmana passada el projecte d’obres per a situar el conjunt de serveis administratius dins del futur parc tecnològic de Rodes. Unes obres que consisteixen en la rehabilitació i adequació dels dos edificis d’habitatges situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi, on a més s’habilitarà una casa-museu on el visitant podrà conéixer la forma de vida dels habitants de la zona a principis de segle XX.

“En conjunt, Rodes és un projecte de 12 milions d’euros, el més important de les últimes dècades a Alcoi, que va més enllà de la nostra ciutat, ja que transcendeix les nostres fronteres i es convertirà en un important generador d’ocupació en tota la Comunitat”, va manifestar l’alcalde. En aquest sentit, Francés va especificar que les obres que actualment s’estan desenvolupant empraran més de 250 professionals de diferents oficis. Si a això se sumen les obres d’implantació del CDTi i la recuperació dels habitatges del carrer Tibi, “en dos anys seran més de 400 els treballadors que contribuiran a fer realitat aquest projecte”.

Send this to a friend