Les obres del Museu de Camilo Sesto s’adjudicaran en dies

La setmana vinent també es preveu l'adjudicació d'altres projectes, com la plaça Benisaidó

Les obres del Museu de Camilo Sesto s'adjudicaran en dies
Façana del futur Museu de Camilo Sesto.

El Museu de Camilo Sesto està més prop de ser una realitat, ja que per a la setmana que ve, està prevista l’adjudicació de diversos projectes, entre ells el que farà possible aquesta instal·lació. D’aquesta manera, es preveu adjudicar en els pròxims dies la rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’edifici situat en El Camí 44, que és el que albergarà el citat museu, un projecte que inclou el contracte de direcció facultativa i coordinació de seguretat i salut d’aquesta obra.

Sobre aquest projecte, recordar que va ser el mes de juny passat quan va eixir a concurs i han sigut dues empreses locals les que s’han presentat al concurs.

TERMINI DE NOU MESOS
Una vegada que les obres s’adjudiquen, els treballs compten amb un termini d’execució de nou mesos, per la qual cosa es preveu que al llarg del pròxim any puga estar en marxa la instal·lació. Cal tindre en compte que per al futur museu la ciutat ja compta amb nombrosos objectes que formen part del llegat de Camilo Sesto, que han sigut donats des del moment de la defunció del nostre cantant més internacional, al setembre de 2019. Així, quan es compliran tres anys de la seua pèrdua, es farà un important pas perquè el Museu, amb el qual la ciutat li retrà homenatge, es convertisca en realitat.

D’altra banda, però també de cara a la setmana que ve, està previst que s’adjudiquen altres contractes de projectes de la ciutat. És el cas de la rehabilitació de la plaça Benisaidó. “Un projecte que ha sigut molt demandat pel veïnat, que ha participat en la redacció d’aquest”, segons destaca el regidor d’Obres, Jordi Martínez. S’han presentat tres empreses per a aquesta actuació i el termini d’execució és de quatre mesos, des de l’adjudicació.

Així mateix, el primer dels projectes que es durà a terme amb els fons europeus a Alcoi és el de Ciberseguretat. Amb això s’afavorirà la millora de l’accessibilitat dels serveis públics digitals a la ciutadania i empreses, garantint la privacitat i protecció de la informació, optimitzant la disponibilitat i fiabilitat i minimitzant l’impacte de les possibles ‘ciberamenazas’. Aquest projecte ha d’estar finalitzat abans de l’1 de desembre de 2022.

“A pesar que l’activitat baixa a la ciutat durant el mes d’agost, aquestes setmanes s’estan aprovant contractes que milloraran de manera important la ciutat”, ha afirmat Jordi Martínez, qui ha felicitat el personal tècnic de l’Ajuntament pel seu treball, que fa possible els projectes.

Send this to a friend