Les obres del polígon de La Beniata hauran d’esperar

La licitació ha tornat a quedar deserta "al no presentar l'empresa la documentació requerida", segons apunta l'Ajuntament

Les obres del polígon de La Beniata hauran d'esperar
Vista aèria del polígon La Beniata.

Les obres del polígon de La Beniata hauran d’esperar a l’any que ve, després que el concurs no haja arribat a bon port –per segona vegada–, ja que l’empresa adjudicatària no ha presentat la documentació requerida. Una situació que, ha fet impossible iniciar al setembre qualsevol alternativa de contractació, ben negociat sense publicitat o ben nova licitació, ja que el temps que aquests processos comporta fa impossible l’execució de l’obra dins dels terminis establits per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la concessió de les seues ajudes, que finalitza al desembre de 2022, segons s’apunta des del consistori alcoià.

L’Ajuntament s’ha reunit amb la Cambra de Comerç, la federació d’empresaris FEDAC i representants del polígon per a explicar-los la situació, així com les mesures i accions que es van prendre per a millorar l’actuació respecte de 2021. També se’ls ha emplaçat a una futura trobada per a plantejar les actuacions a dur a terme en 2023 en aquest polígon.

Cal recordar que, aquestes obres es van licitar per primera vegada en 2021 amb un preu de 279.984 euros. No obstant això, van ser declarades desertes al no presentar-se cap empresa.

Al febrer de 2022 va tindre lloc la reunió amb organitzacions empresarials, Cambra de Comerç i representants dels polígons per a planificar les actuacions de millora en polígons industrials cofinançades per l’IVACE en 2022. Respecte al polígon de La Beniata, es va decidir tornar a proposar aquesta actuació que havia quedat deserta.

Així doncs, es va realitzar una revisió del projecte, i el seu procés de licitació es va fer “amb l’objectiu de millorar l’actuació per a 2022 i fer-la més atractiva de cara a la futura licitació i es va actuar sobre tres paràmetres bàsics”, segons s’indica des de l’Ajuntament. Aquests punts van ser l’execució de les obres; a més es va modificar el preu, passant el pressupost de 279.984 euros a 349.876 euros; i en tercer lloc, es van agilitzar els temps.

El regidor d’Indústria, Jordi Segura, defensa que “tant des del punt de vista polític com tècnic s’ha fet tot el necessari perquè aquesta licitació tirara avant, fora atractiva per a les empreses i que aquestes comptaren amb els temps necessaris per a preparar les seues propostes. No obstant això, els processos públics de contractació comporten sempre un cert grau d’incertesa i situacions com aquesta poden succeir. Així i tot, ja s’ha començat a treballar i a consensuar un nou projecte perquè la millora del polígon de La Beniata siga una realitat l’any que ve”.

Send this to a friend