Les obres del tren Alcoi-Xàtiva obligaran a tallar el trànsit

S'estima que la interrupció del servei ferroviari podria durar un any

Obres del tren Alcoi-Xàtiva
Acte de protesta de ‘Salvem el tren’ el mes d’octubre passat.

Les obres de millora de la línia de tren Alcoi-Xàtiva obligarà a tallar el trànsit durant un llarg període de temps. Segons han assenyalat alguns mitjans aquests dies, el tram podria deixar de ser utilitzat pels trens durant un any, el temps que s’estima duraran les obres previstes i que implicaran una important millora en la seguretat del traçat, en el qual s’han realitzat escasses inversions des de la seua posada en marxa en 1903 i que corre perill de desaparició des de fa dècades al no haver-se actualitzat el servei que presta Renfe. La interrupció del trajecte ferroviari s’adopta per a agilitar les obres i no dependre les mateixes del pas dels trens.

Segons un recent compareixença de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i la diputada nacional, Patricia Blanquer, es realitzaran obres en la línia per valor de 8’5 milions d’euros i “això només és el principi”, va assegurar l’alcalde. Actualment s’estan executant treballs per a la millora de la seguretat de la línia, mentre que està en tràmit la redacció del projecte de renovació de via per als dos trams Alcoi/Ontinyent i Ontinyent/Xàtiva. Blanquer, pel seu costat, va afegir que en el tercer trimestre de 2022 es preveu que estiga acabat aquest últim tram, després de la qual cosa començaria l’actuació que correspon a Alcoi.

D’altra banda, el col·lectiu Salvem El Tren va convocar a la fi d’octubre una concentració en l’estació d’Alcoi. Sota el lema ‘Pel nostre tren, pel nostre futur. Per la millora de la línia Alcoi-Xàtiva-València’, la plataforma va voler posar en evidència la situació de degradació en què es troba el servei, com també reivindica la necessitat que es duguen a terme actuacions de millora amb caràcter urgent.

Send this to a friend