Les Pastoretes retornen als carrers l’alegria de la Festa dels Reis

Aquest diumenge s'ha celebrat el primer acte de la Trilogia alcoiana

L'alegria de la Festa dels Reis
Un moment de la desfilada de les Pastoretes, aquest diumenge. ALDEMAR

Aquest diumenge Alcoi ha celebrat el primer dels actes de la Trilogia entorn de la Festa dels Reis, Les Pastoretes, que tornen després d’un any d’absència per la pandèmia. En aquesta ocasió sí s’ha pogut dur a terme, encara que amb algunes mesures addicionals per a adaptar l’acte a la situació sanitària actual.

Entre aquestes restriccions, destaca la menor participació de persones en la desfilada, com també s’ha cancel·lat la ‘torrà’ prèvia que se solia fer al matí en La Bandeja. A més, era obligada la màscara tant per al públic com per als participants.

Amb tot, aquesta situació excepcional no ha impedit que els espectadors gaudiren d’un gran ambient als carrers del Centre, comptant a més amb un temps inusualment calorós i unes temperatures primaverals.

Ha obert la desfilada la banda Primitiva amb la tradicional L’Entrà dels Reis, que ha arrancat els aplaudiments i l’emoció del públic en simbolitzar la tornada als carrers de l’acte que dona el tret d’eixida als dies més màgics de l’any a Alcoi. A continuació, els ballaors i ballaores del Carrascal i Sant Jordi han anat interpretant les danses populars al llarg del recorregut.

Ja en la plaça d’Espanya, primer els pastors més xicotets i després els adults, han adorat al xiquet Jesús enfront del portal de Betlem, acompanyats de les típiques ‘nadaletes’ que es coneixen per aquestes terres.

Send this to a friend