Les Pastoretes van obrir l’any amb dansa, música, alegria i tradició

Aquest acte, en el qual es representa l'arribada dels pastorets per a adorar a Jesús, va tindre lloc ahir a la vesprada

Les Pastoretes van obrir l'any amb dansa, música, alegria i tradició
L’acte va concloure en la plaça d’Espanya. | QUIQUE REIG

La trilogia del Nadal Alcoià ja està en marxa després que ahir a la vesprada se celebraren Les Pastoretes, un acte que ha obert el 2023 i en el qual es recorda l’arribada dels pastorets a adorar a Jesús. 

Les Pastoretes van obrir l'any amb dansa, música, alegria i tradició
Les Pastoretes van transcórrer per Sant Nicolau. | QUIQUE REIG

En aquesta ocasió, va ser en horari vespertí, en coincidir el diumenge previ al 5 de gener, amb el dia d’Any Nou. Així, a les 18 hores va arrancar aquest tradicional acte en El Partidor, comptant amb la participació dels grups Carrascal i Sant Jordi, a més de per descomptat, amb un ramat d’ovelles i xiquets i xiquetes abillats amb les vestidures de pastor, així com carros engalanats per a l’ocasió.

La música no va faltar en Les Pastoretes, i diversos grups i bandes d’Alcoi van participar perquè els ballarins delectaren a un destacat públic amb les danses tradicionals.

Moltes persones es van congregar al llarg del recorregut, que va culminar en la plaça d’Espanya, amb el cant de nadales en directe i de fons, una família reial en el pesebre de La Bandeja.

D’altra banda, la celebració de Les Pastoretes sol ser sinònim, com és en l’est case, de l’arribada dels dies més màgics de l’any, el Ban Reial i la Cavalcada, ja que suposa la visita de Ses Majestats a la nostra ciutat, alguna cosa que transcorrerà aquest dimecres i dijous respectivament.

Send this to a friend