Les pluges provoquen la caiguda d’un mur i diverses ensulsiades en cases

Durant aquestes dues setmanes les precipitacions han deixat prop de 300 l/m² a Alcoi

Les pluges provoquen la caiguda d'un mur i diverses ensulsiades en cases
El dijous va col·lapsar un habitatge declarat en ruïna al carrer Sant Antoni.

El temporal de pluja que porta assotant gran part de l’est peninsular i que a Alcoi ha deixat ja, després de dues setmanes sense pràcticament deixar de ploure, prop de 300 litres per metre quadrat, segons dades del Círculo Industrial, ha provocat diversos incidents relacionats aquesta setmana. En primer lloc es va desplomar un mur situat en la part baixa d’Algezares, al costat del pont de Cadisenyo, prop de les antigues fàbriques d’Escaló i Anselmo Aracil.

Les pluges provoquen la caiguda d'un mur i diverses ensulsiades en cases
Un mur de la part baixa d’Algezares s’ha desplomat.

Com a mesura de prevenció, l’Ajuntament ha tallat al trànsit als carrers Algezares i Fàbrica d’Escaló, i tampoc es pot passar a peu per una senda existent en aqueix tram.

A part, s’han produït despreniments i ensulsiades en diversos edificis del Centre històric, la Zona Alta i Caramanchel. En aquest carrer hi ha un immoble declarat en ruïna que ha sigut acordonat per la Policia Local de cara a evitar danys personals.

El mateix en el número 36 del carrer Casa Blanca, on el dijous es va registrar un despreniment en la cornisa de l’edifici. L’Ajuntament, que ha precintat la zona per precaució, té constància de l’adquisició de la propietat per part d’una mercantil, es presumeix que per a dur a terme un projecte de rehabilitació.

I també al carrer La Sardina es va produir l’ensulsiada parcial de la part posterior d’un edifici d’habitatges particular i en principi, desocupat. Els veïns de la zona van alertar a la Policia i els serveis tècnics de l’Ajuntament, que han requerit una intervenció urgent al propietari, en aquest cas, una entitat bancària.

Finalment, el dijous també va caure una casa de propietat municipal al carrer Sant Antoni. L’edifici fa temps que havia sigut declarat en estat de ruïna, per la qual cosa es trobava deshabitat. A més, compta amb un informe d’Arquitectura que ordena la seua demolició amb caràcter d’urgència.

La regidora d’Habitatge, María Baca, explica que l’immoble en qüestió va ser desallotjat en el seu moment i als inquilins –dotze persones– se’ls va facilitar un habitatge provisional, encara que es té coneixement que continuaven accedint a la casa confrontant a la qual va col·lapsar el dijous, a pesar que aquesta també es trobava en estat ruïnós. La zona, ara, ha sigut acordonada.

Send this to a friend