Les primeres processons van tornar als carrers d’Alcoi

Ahir també va tindre lloc la tradicional benedicció de les palmes en la Glorieta

Les primeres processons van tornar als carrers d'Alcoi
Trobada de la Virgen de los Dolores i Nuestro Padre Jesús Nazareno. | ALDEMAR

Ahir, Diumenge de Rams va ser el dia en què van tornar les processons de Setmana Santa a Alcoi després d’una aturada obligada per la Covid-19, que s’ha allargat diversos anys.

Així, es van viure dues processons a la ciutat, a més de la tradicional i concorreguda benedicció de les palmes en la Glorieta.

Les primeres processons van tornar als carrers d'Alcoi
La processó de la ‘burreta’ va donar pas a la benedicció de les palmes. | ALDEMAR

D’una banda, la Confraria del Santísimo Cristo Agonizante va acompanyar al matí a la imatge de la ‘burreta’ des de la parròquia de Sant Vicent i Sant Antoni, cap a la Glorieta, donant pas a la citada benedicció. Posteriorment, la processó de l’Entrada de Jesús a Jerusalem va continuar, per Sant Nicolau, fins a la parròquia de Santa María, on va finalitzar la desfilada que, tradicionalment, obri la Setmana Santa a Alcoi.

A la vesprada, va tindre lloc la processó del comiat de la Virgen de los Dolores i Nuestro Padre Jesús Nazareno, partint la primera d’aquestes imatges des de l’església de Sant Maure i Sant Francesc, i la segona, va fer el propi des de la seua capella, situada al carrer Sant Blai. Va ser en el Cantó Pinyó on es va viure l’emocionant trobada de totes dues imatges, moment que va estar acompanyat per la música i les veus de la Coral Polifònica Alcoiana. 

Després d’aquest inici de la Setmana Santa, aquest dimecres contínua la programació, ja que aqueix dia, a les 20 hores, està previst que isca la processó del Cristo Crucificado, des de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, organitzada per la Confraria del Cristo Yacente i Nuestra Señora de los Dolores. En aquesta església, tindrà lloc una missa a les 19 hores.

Send this to a friend