L’escolarització de 0 a 2 anys deixa un dèficit de vacants en Zona Nord

Enguany s'han comptabilitzat 215 sol·licituds de plaça per a nous alumnes

Dèficit de vacants en Zona Nord
L’escoleta de Batoi, durant la seua desfilada de Carnestoltes. ARXIU

El procés d’escolarització de cara al pròxim curs en l’etapa de 0 a 2 anys pel que fa a l’ensenyament públic –escoletes (4 centres) i aules de 2 anys en els col·legis Miguel Hernández, Horta Major i El Romeral–, s’ha saldat enguany amb un dèficit de places que afecta únicament el barri de la Zona Nord. Així es desprén de les dades provisionals que maneja el departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, una vegada tancat el període de sol·licitud de plaça per al curs 2022/2023.

I són encara provisionals perquè, tal com explica el regidor d’Educació, Jordi Silvestre, el procés de matriculació a les escoles infantils “va canviant per dies”, ja que malgrat tancar-se en un termini determinat, “molta gent acudeix ja fora de termini i acceptem la sol·licitud igualment”. A més, segons indica, pot ocórrer que hi haja famílies que “sol·liciten plaça prop del lloc de treball, però pertanyen a altres barris i els podem reubicar perquè hi ha vacants suficients en altres centres”, assenyala.

Detalladament, l’escoleta de la Zona Nord ha deixat sense atendre 7 sol·licituds a l’aula d’1 any i 6, en 2 anys. També s’han quedat fora 3 xiquets a l’aula de 2 anys de Miguel Hernández. Quant a la resta, solament ha faltat una plaça en el Jesuset del Miracle, en 1 any.

En canvi, encara hi ha 23 vacants (14 d’1 any i 9 de 2) en El Partidor –escoleta dependent de Conselleria (les altres tres són municipals)–, 6 en la de Batoi (3+3), 5 per a bebés (0 anys) en la del Jesuset del Miracle, i els col·legis Horta Major i El Romeral (aquest últim amb 2 aules de 2 anys) també tenen lloc encara per a 8 alumnes més cadascun.

Els set centres compten en total amb 386 places, si bé cal tindre en compte que l’alumnat que ja està escolaritzat passa directament al curs següent i no formalitza la sol·licitud, llevat que no vulga continuar –l’escolarització de 0 a 3 anys no és obligatòria– o desitge canviar de centre. Enguany s’han comptabilitzat 215 sol·licituds de plaça per a nous alumnes: 27 en xiquets de 0 anys, 80 per a 1 any i 108, per a 2 anys.

Send this to a friend