L’espectacle està servit en el Rallye La Nucia

La pandèmia obliga a evitar aglomeracions i a suprimir la cerimònia d'inauguració

L'espectacle està servit en el Rallye La Nucia
Espectacular traçada de Pernía, en la passada edició del Rallye La Nucia-Mediterrani

El 26 Rallye La Nucia-Mediterrani Trofeu Costa Blanca es disputarà aquest divendres i dissabte (6 i 7 novembre), si les autoritats sanitàries i governatives no diuen el contrari. Tot aquesta llest i disposat perquè a partir del divendres sonen els motors a La Nucia, el centre neuràlgic de la prova que torna a ser puntuable per al Campionat d’Espanya de rallyes d’Asfalt (CERA). També per al Campionat Autonòmic de rallyes, així com per al nacional d’Històrics i valedor per a un bon nombre de copes i certàmens. A saber, la Peugeot Rallye Cup Ibèrica, la Renault Clio Trophy España, la Beca de la Federació, la Dacia Sandero Rallye Cup i la Copa Suzuki Swift. I, per primera vegada, és preinscripció per al Campionat d’Europa ERT Iberian Ral·li Trophy, la qual cosa significa que la prova estarà supervisada per comissaris internacionals amb l’objectiu d’avaluar i decidir si en la pròxima temporada s’incorpora al calendari internacional.

Sense cap genere de dubtes, la 26 edició del rallye es converteix en el més difícil des del punt de vista organitzatiu. La presència d’afeccionats en els trams estarà controlada i restringida sobre la base de les ordres i normatives establides per les autoritats competents per a evitar l’expansió del coronavirus. Amb aquest propòsit, els afeccionats que decidisquen assistir hauran d’acreditar-se a través de la pàgina web de la prova i la de l’entitat organitzadora (www.rallyelanucia.com i www.aiaweb.net) i seguir una sèrie de normes d’obligat compliment per a poder assistir a l’esdeveniment.

No són les úniques restriccions i normes que imposen els protocols de la Covid. El centre d’operacions del rallye a la Ciutat Esportiva Camilo Cano de La Nucia, on s’instal·laran les assistències del rallye, tindran accessos controlats al personal estrictament necessari, que igualment, estarà sotmés als controls i protocols establits per a la seua celebració.

La pandèmia obliga en aquesta edició a evitar aglomeracions i això comporta al fet que s’haja hagut de suprimir la cerimònia d’inauguració que en altres edicions s’ha celebrat, a Alacant, a les portes del Palau Provincial. Tampoc hi haurà enguany tram espectacle.

ALTÍSSIM NIVELL
Passant al terreny estrictament esportiu, el 26 Rallye La Nucia-Mediterrani ‘Trofeu Costa Blanca’ suscita entre els seguidors una gran expectació. El motiu no és un altre que la presència d’un elenc de pilots de primer ordre, que asseguren l’espectacle i un màxim nivell competitiu. La participació aconsegueix els 106 pilots.

Seran present al parc d’eixida de La Nucia, el vigent campió d’Espanya i líder del campionat, Pepe López (Citroën C3 R5). Estarà també el guanyador de l’última prova i segon en la general del certamen, José Antonio ‘Cohete’ Suárez (Skoda Fabia R5) i el tercer en discòrdia en la lluita pel campionat i campió en 2017, Iván Ares (Hyundai i20 R5). Amb idèntic vehicles són de la partida Surhayen Pernía i Francisco Antonio López. Però això no és tot, perquè encara hi ha més aspirants a protagonitzar la carrera. Es tracta dels germans Solans, tots dos campions del món júnior. Jan competirà amb un (Ford Festa R5 MK) i Nil amb el Skoda Fabia R5 en el qual acompanyarà com a copilot Marc Martíí, qui fora company de Carlos Sainz en els últims anys del madrileny en el mundial. En total, una dotzena dels competitius ‘R5’ es donaran cita.

PUNTS CLAU PER Al TÍTOL
En el rallye La Nucia 2019 es va decidir el campionat d’Espanya de rallyes a favor de Pepe López. No es decidirà en aquesta ocasió el certamen en terres alacantines, però no hi ha dubte que, sent la penúltima cita d’una estranya temporada que ha obligat a cancel·lar algunes carreres, els punts en joc seran determinants per a decantar la balança en un sentit o un altre.

Huit trams, amb 128 quilòmetres contra el crono, seran els que resolguen qui és el vencedor. Arrancarà el rallye el dissabte 7 de novembre a les 7,30 hores des de La Nucia per a afrontar dues vegades cadascun els trams Alcoleja-Penàguila de 20,88 quilòmetres i la Benasau-Tomás Ortiz, de 14,17 quilòmetres. Ja a la vesprada, s’abordarà el tram Bolulla-Coll de Rates (13,7 km), A continuació el Pego-Petracos (18,6 km) i el Tàrbena-Coll de Rates de 6,85 quilòmetres i acabarà la secció i el rallye amb un nou pas pel Pego-Petracos. El rallye finalitzarà a les 21 hores a La Nucia i està prevista el lliurament de trofeus mitja hora més tard.

Send this to a friend