L’esport planta cara a l’exclusió social

S'estan duent a terme sessions dirigides i adaptades per a tres grups diferents

L’esport planta cara a l’exclusió social
Javi Aura comença les sessions de calfament amb un dels tres grups que participen en les activitats.

L’esport i l’activitat física són fonamentals no sols per al manteniment del nostre cos sinó també per al de la nostra ment. Afavoreixen les nostres relacions socials i desenvolupen el creixement personal del nostre comportament, millorant així les nostres capacitats per a relacionar-nos. Per aquests motius, les regidories d’Esports i de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi han començat una iniciativa dedicada a previndre el risc d’exclusió social i afavorir així la integració de persones vulnerables.

El Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre acull aquestes sessions esportives que han sigut dividides en tres grups ben diferenciats: persones menors de 40 anys, persones amb el risc d’aïllament social i persones amb alguna mena de malaltia mental. Aquests grups van destinats a aquelles persones acollides en aquests serveis socials i que necessiten un ajuda per a millorar les seues relacions socials i trobant així en l’esport la raó perfecta per a relacionar-se i conéixer gent.

Durant huit sessions, que van començar el passat 8 de juny i que acabaran el pròxim 27 de juliol, es realitzen activitats posturals, respiratòries i activitats de força i metabòliques. Aquestes classes aniran augmentant la seua dificultat progressivament i fins i tot s’incorporaran activitats fitness dins de l’aigua.

Javi Aura és el tècnic encarregat de coordinar i dirigir aquestes sessions i adapta els exercicis segons els grups i els usuaris que participen en les activitats. D’aquesta manera un professional revisa les postures i corregeix en cas que siga necessari.

Aquest programa es caracteritza per desenvolupar una sessió “Functional”, on el professional qualificat valora que exercicis són més efectius segons el perfil de cada usuari, millorant el tracte entre entrenador i alumne. “Tot això al final ajuda al fet que es relacionen entre ells i milloren les seues capacitats socials, ixen sempre molt contents de les sessions, diria que l’acolliment és molt bona”, comenta Javi, que controla l’assistència per a així valorar el feedback dels participants.

L’Ajuntament d’Alcoi contínua així amb unes iniciatives esportives que ja van tindre lloc durant la pandèmia i que anaven dirigides a ajudar a persones que hagueren patit a causa del Covid-19 i necessitaren ajuda per a recuperar-se a causa de lesions produïdes pel virus.

Send this to a friend