L’Alcoyano es queda prop de la gesta

L'Alcoyano es queda prop de la gesta
Una jugada del partit jugat aquest matí al Collao. Aldemar

Aquest conte s’ha acabat per al Deportivo, que no ha pogut acomiadar-se amb una victòria en la tornada de l’afició al Collao. Els gols d’Ángel i Mourad en huit minuts han fet somiar a la graderia amb la remuntada després que l’Andorra es posara amb un injust 0-3 res més començar la segona part. L’Alcoyano estava sent l’amo del partit, amb bon joc i ocasions, però els gols queien del costat visitant. Ha sigut quan Vicente Parras ha decidit moure la banqueta i amb els canvis ha arribat la reacció blanc-i-blava, que s’ha quedat a la vora de la *machada.

Com era d’esperar, moltes novetats en l’onze inicial, algunes significatives com la primera titularitat de Satoca baix pals i el retorn d’Antón, Cano i Jorge Moltó. El partit ha començat amb les revolucions molt altes, amb un Deportivo bolcat sobre la porteria de Ratti, fonamental amb les seues intervencions perquè el seu equip no es vera amb un gol en contra en els primers minuts.

Als sis minuts, Raíllo es planta només davant el meta de l’argentí però al cordovés se li fa xicoteta la porteria i dispara incomprensiblement fóra. Dos després, Ratti ha de lluir-se a un llançament de falta d’Ángel enviant la pilota a córner. Es trau de cantonada, la pilota li cau a Jorge Moltó en el segon pal i allí apareix la mà del portera per a tocar el just i que la pilota no entrara.

La pressió a l’eixida de la pilota dels de Éder Sarabia estava creant molts problemes a l’Andorra que perdia amb facilitat la possessió i això permetia al Deportivo plantar-se amb avantatge sobre l’àrea rival. En el vint, després d’una xicoteta treva d’uns minuts, de nou tornada a la càrrega amb una acció d’alta volada, connexió Alberto Rubio-Jona i l’hispà-hondureny es trau una rematada a la mitjana tornada que sale fregant la creueta.

Dos gols en nou minuts
Però en el futbol ja se sap que qui perdona  al final l’acaba pagant. Els blanc-i-blaus estaven arriesgant molt i en la primera contra clara que ha tingut l’Andorra, no ha perdonat i ha aconseguit avançar-se en el marcador en el minut 34, sent Pau Martínez qui només ha hagut d’espentar la pilota amb Satoca ja batut.

La ferida encara s’ha fet més gran nou minuts després. Riverola ha mirat a Satoca, ha vist que estava avançat i des de 30 metres ha enviat la pilota que ha entrat per damunt del meta blanc-i-blau, finalitzant amb 0-2 la primera part. Si malament ha acabat el primer període, pitjor ha començat la segona. Res més començar, als tres minuts, Loureiro ha centrat des de la banda, Satoca ha dubtat i Casadesús ha fet el tercer.

Des de la banqueta, Vicente Parras, ha buscat canviar la dinàmica de l’equip amb un triple canvi, llevant a Cano, Juli i Jona per a donar entrada a Solbes, Pablo Carbonell i Mourad. Poc després ha vingut el gol, Ángel ha aprofitat un rebuig després d’un tret de Diakité des de la frontal i ha posat el 1-3 a l’hora de partit, un gol molt celebrat per l’afició del Deportivo que tenia moltes ganes de cantar un gol de l’equip després de tant de temps.

Segon i penal sobre Mourad
Sense temps que perdre, Alberto Rubio ha buscat el segon des del vèrtex de l’àrea però la pilota ha eixit ajustat al pal dret de Ratti. Començava a ser altre partit, però sobretot s’estava veient a un Alcoyano totalment diferent al de la primera meitat i en el 68, Mourad ha fet el 2-3 després d’una bona arrancada de l’hispà-marroquí, mastegant-se la remuntada. Ha pogut arribar només cinc minuts després, en una espenta no assenyalada sobre Mourad que ha encés els ànims de la graderia.

Vicente Parras ha tractat de cremar les naus en els últims minuts donant entrada a Juanan i Jony *Ñíguez a la recerca del que ningú creia a l’inici de la segona part. El descompte s’ha jugat en camp de l’Andorra, que ha buscat perdre el màxim de temps, però al final no ha sigut possible i l’Alcoyano s’ha quedat sense l’anhelada primera victòria en la liguilla d’ascens. Bonic gest de la plantilla, que res més acabar ha recorregut tot el camp per a aplaudir i agrair a tots els aficionats que estaven en la graderia.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: Satoca, Antón, Primi, Cano (51′ Solbes), Ángel, Alberto Rubio, Diakité, Jorge Moltó (74′ Juanan), Juli (51′ Pablo Carbonell), Raíllo (80′ Jony Ñíguez) i Jona (51′ Mourad)
Andorra: Ratti, Loureiro, Adri Vilanova (55′ Borja), Pastor, Martí Vilá, Pau Martínez (85′ Pedraza), Rai Marchán, Riverola, Bover (55′ Enri), Casadesús (67′ David Martín) i Carlos Martínez (55′ Gafoor).
Árbitre: Ruipérez Marín (Castellà-Manxec). Va amonestar al visitant Martí Vilà i al seu tècnic Eder Sarabia.
Els gols:
0-1 (min. 34) Pau Martínez. 0-2 (min. 43) Riverola. 0-3 (min. 48) Casadesús. 1-3 (min. 60) Ángel. 2-3 (min. 68) Mourad.