L’extensa família del corredor popular

La Sala Àgora va acollir la setena edició de Fescam, que com a novetat va incloure el lliurament de trofeus de CursAlcoy La Lliga

L'extensa família del corredor popular
La festa celebrada en l’Àgora va complir la seua setena edició. XAVI TEROL

Com si d’una gran família es tractara, això sí cada vegada més extensa i pujant escalons en rellevància, els corredors populars de la nostra ciutat es van reunir el divendres a la Sala Àgora per a celebrar la Gala de Fescam, coneguda com la festa del running local, en la qual els propis clubs reconeixen a aquells membres, siguen corredors o no, que han destacat en l’última anualitat, bé per la seua trajectòria, el seu carisma o per un fet puntual.

Una festa que va començar a celebrar-se en 2016 –són set les edicions celebrades, no va haver-hi gala en 2021 pel coronavirus– i que ha anat consolidant-se amb el pas dels anys al mateix temps que aquest col·lectiu local ha crescut de manera exponencial.

Les xifres les va oferir aquesta setmana Alberto Belda, regidor d’esports, revelant que en 2016 eren 472 els corredors adscrits a un club local, segons les dades oferides per ells mateixos, i en 2023 aqueixa xifra s’ha duplicat fins als 895 *runners, als quals caldria afegir la gran quantitat de corredors anònims que no pertanyen a cap club i ixen a córrer de manera independent.

Paritat entre sexes
Belda es va detindre en la seua anàlisi sobre la comunitat atlètica a la nostra ciutat en una altra dada, el qual incumbeix la participació femenina, assegurant que ha sigut en el running on s’estan aconseguint les xifres de “major paritat” de l’esport local, amb 568 homes calçant-se unes sabatilles per 327 dones, “cosa que significa prop d’un 47 per cent”, va afegir. El regidor d’esports va voler anar més enllà i es va atrevir a dir que “Alcoi i el seu entorn s’ha convertit en un gran escenari esportiu”, va esgrimir.

Com a novetat en aquesta edició, la Gala es va dividir en dues parts, en la primera es van entregar els trofeus de CursaAlcoy La Lliga. Els grans triomfadors de la primera edició en la categoria absoluta van ser Ovidi Albert, Eric Baena i Jorge Vicedo, primer, segon i tercer en homes, mentre que en dones van ocupar els tres primers llocs, Carolina Sánchez, Noelia Ponsoda i Merce Valín, respectivament.

També es van entregar els obsequis –maneguets, els que van acabar sis i set de les onze carreres puntuables; jupetí, huit i nou, i la jaqueta de finisher, els qui van completar deu i onze proves–, emportant-se els majors aplaudiments en aquest apartat els tres runners que van prendre part en les onze carreres, que van ser Javi Herrada, José Luis Sempere i Pascual Lasheras.

Va ser en la segona part de la Gala, quan es va passar als reconeiximents de Fescam. El salt exponencial del número de runners locals es comparable en el nombre de clubs. Quan es va celebrar la primera edició d’aquesta festa del corredor local en 2016 eren un total de sis, just la meitat en l’edició que va tindre lloc el divendres.

Reconeixements 2023
En aquesta edició els reconeixements han sigut per a Alfons Jover Miralles (Grup Excursioniste Ratot), Juan Antonio Montes Robles (226ers Endurance School), Jordi Castañer Montava (+queuntrail), Manuel Bermúdez Abella (Trialcoy Club Triatló), Jorge Llopis Hidalgo (Urban Trail Running Alcoi), Noelia Ponsoda Sales (Aper Alcoi), Javier Herrada Serrano (Poc a Poc Alcoi), Andrea García (RunBike Alcoi), Armando Miró Iniesta (Runners Alcoi), Equip organització 44è Aplec Excursionista (Centre Excursionista d’Alcoi) i Toni Cope (Club Atletisme Alcoi).

Send this to a friend