L’homenatge a Alcoi de Ximo Canet

‘Indrets del meu entorn’ és l’última exposició del conegut artista alcoià Ximo Canet

L’homenatge a Alcoi de Ximo Canet
L’artista alcoià Ximo Canet.

“En les meues obres, la cosa que més m’agrada és aconseguir que perduren els pigments al pas dels anys”. Ximo Canet, reconegut pintor alcoià, parla amb afecte i il·lusió del seu treball i s’emociona en parlar de les seues pintures, ja que es considera a si mateix com “un pare de les seues criatures”. Amb una tècnica molt cuidada i treballada al llarg dels anys, Ximo es troba presentant la seua última exposició en la Fundación Mutua Levante. En ‘Indrets del meu entorn’, Canet ens convida a fer un recorregut per la seua visió particular de diversos entorns emblemàtics d’Alcoi i voltants. “En aquesta exposició volia fer un homenatge a Alcoi, i sobretot als paisatges naturals que tenim; espais que de normal jo solc recórrer amb freqüència”, comenta Canet. Per a aquestes obres Ximo ha utilitzat únicament pigments naturals provinents de la terra i les espècies. D’aquesta manera l’espectador és capaç d’acostar-se encara més a eixa naturalesa en la qual poder fins a percebre els aromes. La idea de fer aquest treball va vindre en els temps del confinament. “Quan es va parar tot per la pandèmia era un plaer, estava l’ambient net. Era molt bo eixe acostament a la naturalesa, ja que depenem d’ella i cal cuidar-la”, confessa Canet.

Una altra de les peculiaritats de la nova exposició del pintor ens convida a conéixer tot el procés que existeix darrere de totes aquestes obres, el seu naixement i posterior treball perquè siguen exposades i vistes com es mereixen. Per això, en ‘Indrets del meu entorn’ es poden trobar un catàleg digital i un vídeo per a conéixer com les obres de Canet han sigut exposades. També es podran observar els primers esbossos de les pintures en fusta i com ha sigut el progrés fins a la seua conclusió. “Em sembla molt interessant posar totes aquestes coses que la gent no sol veure. La majoria de les exposicions solen ser un diàleg entre obra i espectador, però tot el treball que hi ha darrere també volia explicar-lo”, assenyala Canet, visiblement orgullós de tota la dedicació posada en l’exposició.

Una mostra que està gaudint d’un gran èxit i ja ha sigut prolongada fins al dia 9 de setembre. A més, aquells que també busquen conéixer la visió de l’autor, poden concertar visites guiades amb ell prèviament.

Send this to a friend