L’hostaleria considera inviable unes Festes amb restriccions

Dos empresaris del Centre es pronuncien sobre una possible celebració després de l'estiu

La hostelería considera inviable
Terrasses en la Plaça de Dins. ARXIU

La celebració dels Moros i Cristians ha suposat cada any una important injecció econòmica per a diversos sectors, especialment per a l’hostaleria, ja que aquestes festes mouen a un elevat nombre d’espectadors i generen moviment social. De cara a la possible celebració després de l’estiu, sent conscients que estaria condicionada per unes certes restriccions per la Covid-19, dos hostalers del Centre d’Alcoi –epicentre de la Festa– coincideixen amb gran part de la ciutadania i del món fester i prefereixen que les festes siguen a l’abril del pròxim any, amb l’objectiu que la seua celebració “siga el més normal possible”.

Segons Germán Soler, propietari d’un establiment de la Plaça de Dins, arribaria un moment en el qual “seria difícil controlar” el compliment de les mesures, prenent com a referència situacions que es donen cada any en els Moros i Cristians. Soler indica que “si he de muntar una barra, o fer una inversió, i no saber el que ingressaré, no és viable”, fent al·lusió als aforaments.

Per part seua, el propietari d’un pub del Centre, Mauro Rodríguez, opina que “si diuen de fer les festes o les Falles després de l’estiu és perquè la situació és millor, i això és una bona notícia per a tots”, tanmateix, és partidari d’una obertura “progressiva”, amb l’objectiu que no tornen a tancar les portes de l’hostaleria pels contagis elevats. Rodríguez tampoc veu viable fer les festes amb les restriccions, però sí que fer algun acte amb motiu del Mig Any que genere més moviment i “més ambient” als carrers, la qual cosa es traduiria en majors ingressos per al sector, però d’una forma més controlada. En aquest sentit, també coincideix Germán Soler, al·legant que “el Mig Any siga l’inici d’uns mesos d’assajos en les filaes i de deixar arrere aquests dos anys”.

Send this to a friend