L’hostaleria es reinventa i s’adapta a les mesures de cara a Nadal

Alguns establiments seguiran la tendència d'oferir menjars en nit de cap d'any i altres elaboraran menús per a portar

Podem proposarà l'ajornament de la taxa de terrasses
Plaça de Dins | Arxiu

La incertesa continua molt present en el dia a dia a causa de la Covid-19. Precisament aquesta emoció és la que resideix en l’hostaleria de cara a Nadal i als dies més assenyalats que suposen cada any un revulsiu per al sector, tal com afirma la presidenta d’Alacant Turisme Interior, Indira Amaya, “el Nadal es presenta totalment incerta”.

I és que, hi ha establiments hostalers a Alcoi que ja han pres la decisió de no obrir en dies puntuals, com per exemple el 25 de desembre, Nadal, perquè “en aquestes dates ja estàvem plens de reserves i enguany no. No m’atrevisc a obrir perquè no sé si estarem al 30% d’aforament o a quin percentatge”, afirma Ximo Bellvert de la Cerveseria Quico, qui afig que també hi ha “molta por i molt respecte” a la situació especialment en determinat “target de clientela”, com per exemple els més majors. “Els sopars dels caps de setmana es treballa amb gent jove, pràcticament no hi ha ningú de més de 40 anys”, comenta Bellvert. També existeix incertesa de cara als sopars d’empresa o al tradicional sopar del pobre.

En contraposició, en el dia a dia s’està potenciant “més el menjar” i està havent-hi un canvi de tendència. “Els diumenges es treballa amb menys clientela que abans però està començant a vindre gent de fora, d’Ibi o Alacant que s’han acostat a Alcoi per a anar a la naturalesa, com per exemple a la Font Roja”.

MENJARS DE NIT DE CAP D’ANY
Per a poder fer front a la campanya que s’acosta, l’hostaleria s’està reinventant i són diversos els establiments que estan impulsant “la recollida en local i l’enviament a domicili amb plataforma”, inclosos dies destacats com a Nadal, “perquè la gent li ho puga menjar a la seua casa si té més seguretat”, al·lega Bellvert. Així mateix, i seguint la tendència nacional, hi haurà establiments que oferiran menjar en lloc de sopar en Nit de cap d’any per a així, tractar de salvar l’economia d’aqueix festeig malgrat les mesures i restriccions que puguen haver-hi, entre les quals es preveu que es trobe el confinament nocturn.

La presidenta d’Alacant Turisme Interior indica que “en positiu, ens estem reinventant. Mirant al futur amb bona perspectiva, impulsarem nous projectes i ofertes. Esperem que el futur siga millor i que els que han pogut reinventar-se continuen sent part del motor econòmic d’Espanya”.

SOL·LICITUD D’AJUDES
Amaya considera que totes aquestes opcions “la gent les hauria d’aprofitar” i al mateix temps “fer costat al sector que està patint moltíssim, amb l’aforament limitat mentre que les despeses continuen sent els mateixos”.

La presidenta d’Alacant Turisme Interior es mostra molesta pel fet que “hi ha persones que a vegades es queixen que els serveis turístics hagen pujat una mica els preus i no s’adonen que, hi ha empreses multimilionàries amb beneficis que també pugen els preus i ningú es queixa, però si puges 20 cèntims un café sí que es queixen, existeix greuge comparatiu”. També apunta que “l’hostaleria, el turisme, mouen molts altres sectors que també estan molt afectats”. Per aquest motiu, Amaya sol·licita “ajudes directes. A Espanya han donat ajudes però no cobreixen les necessitats per a poder seguir amb la porta oberta” i exemplifica la paralització en l’oci nocturn.

MESA TREBALL OCI NOCTURN
En aquest sentit, aquesta mateixa setmana, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una taula de treball amb l’oci nocturn per a tractar de definir ajudes directes “absolutament necessàries” amb l’objectiu d’evitar la pèrdua d’ocupacions i abordar el “model de treball” davant la continuació de les restriccions a l’activitat.

Advertisements

Send this to a friend