Licitades les obres del CDTi a Rodes

La intervenció consistirà en la rehabilitació de l'antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet

Licitades les obres del CDTi a Rodes
Façana ja rehabilitada del futur centre turístic a Rodes.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la licitació de les obres de rehabilitació de l’espai on se situarà el Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) dins del parc tecnològic-sociocultural de Rodes.

El pressupost base de licitació d’aquestes obres ascendeix a  2,2 milions d’euros, “que sufragarà íntegrament la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme en tres anualitats”, segons apunta el consistori alcoià.

La intervenció consistirà en la rehabilitació de l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909, que retornarà a la vida un dels edificis més clarament modernistes de tot el conjunt, amb façana en el número 5 del carrer Agres. En el seu interior, es distribuirà una zona de ‘coworking’ i una aula polivalent per a exposicions i mostres, zones d’administració i despatxos per a Turisme i INVAT·TUR, així com per a albergar reunions i trobades del sector turístic.

A més, servirà per a complementar la formació que ja s’ofereix en el Centre de Formació Professional (FP) de Batoi, on es poden estudiar el Grau Mitjà de Serveis en Restauració i Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, tots dos de la família d’Hostaleria i Turisme.

El Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior donarà servei a cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida, La Costera i L’Alt Vinalopó), 92 municipis i a una població de 350.000 habitants. Segons subratlla la regidor de Turisme, Lorena Zamorano, “es tracta d’una aposta molt important de la Generalitat Valenciana per a reforçar el paper d’Alcoi i convertir-lo en un referent per al sector turístic a les comarques d’interior, un motor de creació de riquesa i ocupació”.

La rehabilitació del CDTi seguirà les pautes marcades pel projecte de la UTE RE_Civic, composta per Ramón Esteve Estudio, VVV Estudi, Isaac Montava i Carlos Sanjuán, que s’aplica per a recuperar la resta de la poma.

Cal recordar que el mes de novembre passat van començar les obres de la part central de Rodes, una intervenció pressupostada en 7 milions d’euros. D’aquesta quantitat, la Unió Europea finança 3,5 milions d’euros –el 50%– a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d’Espanya 2014-2020, mentre que la Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions i l’ajuntament serà a càrrec dels 900.000 euros restants.

La recuperació de la poma de Rodes es completarà amb la restauració dels dos edificis en altura situats al carrer Tibi, anteriorment destinats a habitatges. En ells s’integrarà el centre administratiu, on estaran situades les oficines municipals, una àrea tecnològica i d’investigació en la qual s’instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines per a tallers i reunions i un ‘coworking’ públic.

Send this to a friend