Liciten un nou carril bici que connectarà el Centre amb Zona Nord

Compta amb un pressupost de 900.000 euros finançats al 90% amb fons europeus

Liciten un nou carril bici
El carril bus serà destinat a la circulació de ciclistes. ARXIU

Els ciclistes disposaran pròximament de tres nous quilòmetres de carril bici pels quals transitar per dins d’Alcoi, gràcies al nou tram que construirà l’Ajuntament al llarg de l’antiga travessia de la N-340, que servirà per a connectar el Centre de la ciutat amb el barri de la Zona Nord. Aquesta setmana ha eixit a concurs l’obra, valorada en 900.000 euros i finançada amb fons europeus al 90%.

El projecte contempla un itinerari ciclista de doble sentit de circulació entre l’avinguda País Valencià, des de l’inici del pont de Cervantes, i el polígon Cotes Baixes, recorrent al llarg de l’actual carril bus Els Alçamora, Alameda Camilo Sesto, Juan Gil Albert i carrer València. S’adaptaran les mesures a cada tram, però sempre quedaran dos carrils de circulació paral·lels per a vehicles motoritzats, així com l’espai reservat per a aparcament, en el costat contrari de la calçada.

El nou carril bici haurà de salvar obstacles com les parades d’autobús, on es plantegen diverses opcions pensant en la seguretat de vianants i ciclistes, així com en l’accessibilitat viària, i respecte als ponts, les condicions de circulació variaran respecte a la resta de trams i hi haurà un únic sentit de circulació coincident amb el de la circulació motoritzada.

La distància aproximada d’aquest tram és de 2.900 metres, i servirà també per a complementar l’eix ciclopeatonal que recorre la cornisa nord de la ciutat, que disposa d’altres 9 quilòmetres de recorregut, a més del traçat existent en la part baixa de la Zona Nord, que discorre per Pare Poveda, avinguda Andalusia, parc de la Zona Nord i Fernando el Católico, fins al final d’Hispanitat.

Així mateix, l’Ajuntament preveu completar un itinerari circular perquè patinets elèctrics i bicicletes puguen creuar de manera segura el Centre històric i enllaçar amb el nou carril bici que començarà en Cervantes. Aquest tram, que recorrerà el Pont de Sant Jordi i torçarà cap a Sant Jaume i Bisbe Orberà per a accedir a País Valencià per Santa Llúcia, es farà mitjançant el sistema de ciclovía, compatibilitzant la circulació de cotxes i ciclistes en el mateix carrer.

El vicealcalde i regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, explica aquesta idea, que encara que no ve contemplada en el projecte inicial que s’acaba de licitar, sí que es té la intenció de dur-la a terme de manera complementària, buscant la funcionalitat i de cara a anar completant la xarxa de carrils bici de la ciutat. En aquest sentit, destaca el “important impuls a la mobilitat sostenible” que aportarà aquest projecte, com també remarca l’important ús que se li dona a l’eix ciclopeatonal construït en 2018, on la mitjana diària de pas de bicicletes és de 180.

Finalment, indicar que l’obra del nou tram que abasta l’Eixample i Zona Nord compta amb un termini d’execució de sis mesos.

Send this to a friend