L’incendi de la Vall d’Ebo ha calcinat ja 11.500 hectàrees

Des d'Emergències de la Generalitat s'indica que, a causa de la humitat, les flames avancen de forma més lenta

L'incendi de la Vall d'Ebo ha calcinat ja 11.500 hectàrees
Imatge de l’incendi de la Vall d’Ebo d’aquesta nit. | CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS

Les flames de l’incendi de la Vall d’Ebo continuen avançant, encara que sembla que de forma més lenta, principalment gràcies a la humitat que s’està registrant, segons s’indica des d’Emergències de la Generalitat Valenciana. Així mateix, es detalla que durant aquest matí estava prevista una evolució “més favorable” malgrat que durant aquesta nit, l’incendi estava “actiu en tots els fronts”.

Tant Emergències com el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant apunten que aquest incendi ha calcinat ja unes 11.500 hectàrees i el seu perímetre és d’uns 80 quilòmetres. 

Durant aquest nit “no hi ha hagut desallotjaments ni afecció a habitatges”, segons indica Emergències, si bé, des del Consorci es remarca que, “el Lloc de Comandament Avançant no ha ordenat el desallotjament de Fontilles. De manera particular alguns familiars han decidit per prudència traure alguns interns d’allí”.

D’altra banda, des de la Generalitat, s’indica que, el President, Ximo Puig, ha presidit aquest matí la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi) constituït amb motiu dels incendis forestals que afecten la Comunitat Valenciana, que s’ha celebrat en el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat a L’Eliana i en la qual també ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Puig ha assenyalat que “els veïns i veïnes dels pobles han de ser conscients que, quan es produeixen les evacuacions, que no són desitjades”, aquestes “són preventives”, però això “no significa que es vagen a cremar les seues cases”. Són decisions, ha agregat, que es prenen per seguretat, que és la principal prioritat també per als qui participen en l’extinció dels incendis.

Quant als mitjans que estan intervenint en l’incendi, amb dades d’aquest matí, hi havia 30 dotacions terrestres del Consorci Provincial de Bombers i 13 unitats de bombers forestals. A més, s’han incorporat nous mitjans aeris.

Send this to a friend