L’incendi de la Vall d’Ebo obliga a evacuar municipis del Comtat

Segons dades d'emergències, les flames han calcinat més de 9.500 hectàrees

L'incendi de la Vall d'Ebo obliga a evacuar municipis del Comtat
Imatge de l’incendi de la Vall d’Ebo d’aquesta nit. | CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS

L’incendi originat dissabte passat a la Vall d’Ebo a causa d’un llamp continua avançant, i les flames han obligat a evacuar nombrosos municipis de El Comtat, com Tollos, Beniaia, Fageca,  Famorca o la pedania de Planes, Margarida.

D’altra banda, altres localitats han decidit posar a la seua disposició mitjans per a tractar de cessar les flames, com és el cas de Benasau, que va tancar la piscina perquè els efectius pogueren comptar amb l’aigua si fora necessari, i Alcoi i Cocentaina també han oferit els seus recursos.

Així mateix, Beniarrés va suspendre els focs artificials de les seues festes patronals pel risc existent, i perquè tots els efectius de bombers estan treballant en l’incendi forestal de la Vall d’Ebo.

Segons dades d’Emergències de la Comunitat Valenciana de les 8’15 hores de hui, està prevista la incorporació progressiva de 26 mitjans aeris de la Generalitat, del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant i del Ministeri de Transició Ecològica, entre altres.

Les últimes xifres aportades per Emergències, fan referència a l’evacuació de 1200 persones, més de 9500 hectàrees afectades i un perímetre de 65 quilòmetres.

Al llarg d’aquesta nit han estat treballant unes 300 persones, pertanyents a més de 30 dotacions, inclosos efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Ahir, el president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, van acudir a la reunió de coordinació en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) per a conéixer l’evolució del citat incendi.

Send this to a friend