L’incendi de Vall de Gallinera porta calcinades més de 180 hectàrees

Prop d'un centenar d'efectius treballen sense descans en el foc que porta ja un dia actiu

Un virulent incendi afecta des del dissabte a les muntanyes de la Vall de Gallinera.

L’incendi declarat en la vesprada del dissabte a la Vall de Gallinera porta ja arrasades més de 180 hectàrees de muntanya. Després de més de 24 hores actiu, el foc evoluciona de manera favorable si bé encara no ha pogut ser controlat, segons la informació facilitada pels Bombers de la Diputació d’Alacant.

Recordar que el foc es va originar en la partida La Llancuna de Vilallonga, a la comarca de La Safor, en una zona a més limítrofa amb el Comtat, concretament en el terme municipal de L’Orxa. Al llarg de la jornada del diumenge s’han tornat a intensificar les labors d’extinció, sumant-se de nou nombrosos mitjans aeris que van haver d’abandonar la zona a boca de nit.

Segons s’ha donat a conéixer, participen prop de vint helicòpters i avionetes, sengles vehicles terrestres i al voltant d’un centenar d’efectius, entre els quals es troben bombers, brigades forestals i membres d’ACIF desplaçats des d’Alcoi i Cocentaina.

D’altra banda, aquest diumenge s’ha declarat un altre incendi a Benifato, a la Marina Baixa, molt prop de Guadalest, on ahir també es produïa un foc que es donava per extingit de matinada i que ha calcinat una zona de pineda. Mentrestant, el tercer incendi del dissabte, que va afectar a Castell de Castells (Marina Alta), s’ha saldat amb 16 hectàrees cremades.

Send this to a friend