L’institut Andreu Sempere recorda a Paco Aura

Recuperant l'exposició de la regidoria d'Educació preparada per Àngel Beneito i Paco Blay fa un temps.

L'institut Andreu Sempere recorda a Paco Aura
Alumnes treballant sobre la vida de Paco Aura

En aquest mes de novembre es compleixen quatre anys de la defunció de l’alcoià Paco Aura, supervivent del camp d’extermini de Mauthausen.
Per aquest motiu, des de l’Andreu Sempere, s’ha decidit recordar la figura d’Aura recuperant l’exposició de la regidoria d’Educació preparada per Àngel Beneito i Paco Blay fa un temps.
Des del centre educatiu alcoià assenyalen sobre Paco Aura que “gràcies al seu testimoniatge vam conéixer de primera mà l’horror dels camps d’extermini nazis” i que ara, malgrat que ja no comptem amb el seu testimoniatge “el seu discurs perdura en nosaltres. Sempre va tindre un missatge radicalment pacifista, la seua era un advertiment per a les generacions futures” amb l’objectiu que aquests successos tan tràgics no tornen a ocórrer mai.
A més de l’exposició, aprofitant el nou currículum educatiu i en el marc del Projecte Interdisciplinari, alumnes de 1r d’ESO de l’Andreu Sempere estan preparant una introducció a la vida de Paco Aura i una contextualització històrica. A més, aquests mateixos estudiants s’encarreguen de visitar les aules dels seus companys de Secundària, Batxillerat i Formació Professional per a comunicar tota la informació sobre aquest assumpte i donar a conéixer l’exposició que se situa en els propis corredors del centre educatiu alcoià en qüestió.

Send this to a friend