L’IVACE concedeix 1’5 milions per a polígons

A nivell de tota la comarca, la subvenció és de 2.578.531 euros

L'IVACE concedeix 1’5 milions
Vista d’un dels polígons d’Alcoi.

Recentment s’han conegut les ajudes concedides per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la millora de polígons industrials. Des de la Federació d’empreses de L’Alcoià i El Comtat (FEDAC) celebren que, en el conjunt de les comarques aquestes ajudes ascendisquen a 2’5 milions d’euros, una quantitat repartida entre Alcoi, Cocentaina, Muro, Banyeres, Beniarrés i Gaianes.

Segons el seu president, Natxo Gómez, “aquestes ajudes són perfectes per a continuar millorant les nostres àrees industrials. Unes subvencions que se succeeixen any rere any i que ja han repercutit especialment en la millora dels accessos, vials, seguretat, senyalística i mesures de seguretat”.

En el cas d’Alcoi, la quantitat ronda el milió i mig d’euros, la qual cosa suposa, segons dades de l’Ajuntament, el 67% de les inversions previstes per a les cinc àrees industrials del municipi, per la qual cosa, el consistori alcoià aportarà 727.1587 euros per a completar-les, una quantia que consta en una partida reservada en els pressupostos municipals.

El consistori remarca que el projecte que Alcoi va presentar a la conselleria per a les línies d’ajudes d’enguany va ser consensuat amb la Cambra de Comerç, representants dels polígons i de les associacions empresarials FEDAC, Dato i Jovempa. Les ajudes contemplen millores en totes les àrees industrials de la ciutat, inclosa una partida per a l’EGM Cotes Altes.

Entre les actuacions previstes en tots els projectes apareix la implementació d’una xarxa de càmeres de vigilància i lectura de matrícules a Cotes Altes i Cotes Baixes; així com la reconstrucció del ferm de la calçada i la vorera en una glorieta del Santiago Payá, o l’ampliació d’un mur perimetral per a protegir el desnivell; o la reurbanització de diversos carrers en La Beniata.

Send this to a friend