Llicència per a la construcció del subparc de bombers d’Ibi

Diputació injectarà prop de dos milions d'euros en la construcció

Llicència per a la construcció del subparc de bombers d'Ibi
El president de la Diputació, al costat de l’alcalde, van visitar el subparc la setmana passada.

L’inici de 2023 veurà començar les obres per a la construcció d’un nou subparc de bombers a Ibi. El consistori ja ha emés la llicència d’obres que permetrà millorar la infraestructura actual a través de la seua ampliació als terrenys annexos a l’actual, dotant-la d’una millor ubicació, instal·lacions més modernes i major competitivitat en el servei que ofereix.

L’Ajuntament d’Ibi va comprar aquests terrenys confrontants amb l’objectiu d’ampliar el parc de bombers i no ha cessat de mantindre negociacions per a fer-ho possible. A través de la clàusula d’equipament, el consistori ha efectuat la cessió de la parcel·la de 3.000 metres quadrats al Consorci Provincial de Bombers de la Diputació qui, posteriorment, ha procedit a la licitació de les obres per a la construcció d’unes instal·lacions d’una mica més de 1.200 metres.

La setmana passada es va realitzar la signatura de l’acta de replanteig de les obres entre Consorci Provincial de Bombers i empresa adjudicatària de les obres, per la qual cosa a partir d’ara ja podran iniciar-se les labors que permetran dotar al subparc de les últimes novetats per a una òptima capacitat de reacció davant qualsevol emergència, fent d’Ibi l’epicentre i eix del radi d’assistència en la Foia.

El Parc auxiliar de Bombers de la localitat, corresponent a l’àrea nord del Consorci Provincial de Prevenció i Extinció d’Incendis d’Alacant i el nou subparc s’uneix, a més, al dinamisme industrial i l’aposta pel polígon, per la qual cosa Ibi comptarà amb una major protecció cap a les seues empreses, dotant-les de major tranquil·litat, seguretat i protecció.

UNA VELLA DEMANDA
Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, assenyala sobre aquest tema que, “ens sentim molt agraïts a la Diputació d’Alacant per atendre aquesta demanda tan necessària per a la localitat. És un suport fonamental que ens fa arribar aquest tipus d’ajudes que permetran l’ampliació i millora del subparc de bombers, però que també deixa sobre la taula la possibilitat que en un futur passe de ser Subparc a Parc i no s’haja de dependre d’una altra localitat. No cessarem de treballar en això com a següent objectiu en aquest sentit”.

Send this to a friend