Llum verda a rehabilitar dos edificis del Centre

Amb una inversió de 700.000 euros, es tracta d'immobles municipals

Llum verda a rehabilitar dos edificis del Centre
Un dels immobles es troba al carrer Sant Maure. | ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha donat llum verda a dues noves accions en el marc de projecte de rehabilitació del Centre històric de la ciutat. Es tracta de la remodelació integral de dos edificis municipals situats als carrers Sant Maure i La Sardina, i tots dos suposaran en total tretze nous habitatges.

Les dues actuacions impliquen una inversió que ronda els 700.000 euros, emmarcant-se en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), per la qual cosa aproximadament el 50% vindrà finançat per fons Feder de la Unió Europea, alhora que formen part del programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana), comptant amb una altra ajuda de 88.000 euros.

Els immobles es troben en el cèntric carrer Sant Maure 13, on s’habilitaran quatre habitatges, i al carrer La Sardina 14, en els voltants del Partidor, on s’habilitaran nou habitatges, en un model que comprén allotjaments d’ús particular i espais amb serveis comuns d’ús col·lectiu.

La regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, Maria Baca, remarca que “amb aquests dos projectes aprovats ara, incidim en accions que considerem prioritàries en les polítiques d’habitatge, com és l’ampliació del parc públic i la millora de l’accés a l’habitatge de col·lectius que tenen majors dificultats, com són els menors de 35 anys i majors de 65 anys”. Es tracta de dos projectes d’innovació social, que a més de recuperar dos edificis, també pretenen fomentar relacions de cooperació i ajuda entre el veïnat.

Recordar que la inversió pública prevista en el Centre i zona del Partidor per a la construcció o rehabilitació d’habitatges se situa en els 12 milions d’euros, aconseguint a uns 220 pisos aprovats, abastant projectes que ja estan finalitzats o bé es troben aprovats i ultimant-se els processos per a executar les diferents actuacions.

Send this to a friend