Llum verda per a l’obra del complex de Rodes

El Ple del pròxim dimarts preveu donar aprovació a l'expedient per a traure a concurs les obres

Simulació del futur parc tecnològic que s’alçarà en la poma de Rodes, projecte que va ser presentat al juny de l’any passat. | ARXIU

El projecte de Rodes farà un pas definitiu la setmana vinent, quan està previst que el Ple municipal done llum verda al concurs públic de les obres que transformaran l’extint conjunt industrial en un parc tecnològic i un complex cultural. Les obres que ara es liciten tenen un termini d’execució de 28 mesos i estan valorades en 7,4 milions d’euros. D’aquesta quantitat, el 50% serà finançada per la Unió Europea, mentre que l’altra meitat l’aportaran la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi.

Els treballs afectaran dues parts diferenciades de la poma de Rodes. En primer lloc, el bloc encarat al carrer Salvador Allende i a la part inferior del carrer Agres acollirà un parc tecnològic en el qual s’instal·laran empreses, emprenedors i start-ups, i que ha sigut triat pel Districte Digital de la Generalitat Valenciana per a situar una de les seues seus. En aquest parc tecnològic també desenvoluparà la seua activitat investigadora el Campus d’Alcoi de la UPV.

En segon lloc, els edificis que donen a Vistabella seran transformats per a albergar una sala d’actes i diversos espais multiusos destinats a accions de dinamització econòmica. També es contempla la creació d’un centre cultural, un centre social, una biblioteca, una aula de música, un restaurant i una ludoteca.

A part dels treballs que es licitaran ara i per a completar la recuperació total de la poma, es treballa per a la pròxima aprovació de la rehabilitació del taller de carruatges construït per Timoteo Briet en 1909, edifici modernista amb façana al carrer Agres, així com dels dos blocs de cases situats al carrer Tibi.

En el primer cas, les obres estan valorades en 2,1 milions d’euros i seran finançades íntegrament per l’Agència Valenciana de Turisme, que situarà allí el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CdTI). Pel que respecta als antics habitatges, la inversió prevista és de 2,3 milions d’euros, dels quals la Diputació d’Alacant aportarà el 45% i l’Ajuntament d’Alcoi el 55%. Aquests edificis albergaran les oficines municipals i els espais administratius del complex.

En total, la inversió destinada a la recuperació completa de la poma de Rodes ascendirà a 12 milions d’euros, dels quals es preveu que l’aportació de les arques municipals no supere el 25%.

Recordar que la redacció del projecte sobre el qual s’executarà la rehabilitació de Rodes va sorgir del concurs adjudicat a la UTE composta per Ramón Esteve Estudio, VVV Estudi, Isaac Montoya i Carlos Sanjuán.

Send this to a friend