Llum verda per al nou projecte de la passarel·la de Cervantes

L’Ajuntament ha aprovat el projecte modificat per a la construcció d’una passarel·la per als vianants que encreuament per davall el pont de Maria Cristina o Cervantes, per a connectar l’àrea esportiva de Santa Ana, on es troba la pista de skate, i la canalització del Riquer. Gràcies a aquesta infraestructura es podrà caminar sense haver d’abandonar un mateix camí des del Museu de Bombers fins a la via verda, a través de la nova senda condicionada que porta a la Font del Quinzet.

Es tracta d’una connexió llargament reivindicada que correspon als pressupostos participatius de 2016, si bé es va concursar el projecte però no va arribar a emportar-se avance en quedar desert. Aquesta circumstància va obligar a modificar el projecte i és ara quan s’ha donat llum verda al mateix per a poder-ho tornar a licitar.

Des del departament de Democràcia Participativa, que impulsa els Pressupostos Participatius, lamenten que l’anterior concurs coincidira amb una crisi del sector de la construcció durant l’any 2017, que va provocar que els preus anaren inusualment baixos. Traure-ho de nou a concurs ha comportat una actualització de preus, la qual cosa ha significat haver de revisar el projecte.

La passarel·la es concep com una estructura metàl·lica de 45 metres, composta de dos trams: un recolzat en un estrep que dóna a l’àrea esportiva de Santa Ana, i un segon tram en suspensió que desemboca en el segon arc del pont de Cervantes i enllaça ja amb la també zona esportiva del River Fit, situada en la part baixa de la Fàbrica.

El pressupost de l’obra ascendeix a prop de 230.000 euros i el termini d’execució és de quatre mesos.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, recalca l’interés de la ciutadania perquè aquest projecte es duga a terme, especialment de cara a completar el traçat de la via verda des del Muboma fins a la Font del Quinzet, ara interromput únicament a l’altura del pont de Cervantes. El projecte, a més, comprén la posada en valor d’aquests espais del llit del riu.

Foto: La passarel·la s’instal·larà al costat del parc de skate de Santa Ana, salvant el desnivell fins al pont de Cervantes, que creuarà per davall | Miguel Payá

Send this to a friend